Til forsiden

DemensDagene 2019

DemensDagene 2019 afholdes i Tivoli Congress Center i København den 23.-24. maj. Herunder kan du se programmet for DemensDagene 2018 og se videoklip med nogle af oplægsholdere. Program for DemensDagene 2019 er klar cirka 1. december. 
20160519TB_NVD_Demensdage02_1200x800.jpg

Tema 2018: Sammen om demens – også i fremtiden

Siden 1995 har DemensDagene været en tværfaglig konference, der samler fagfolk, som arbejder med udredning, behandling, pleje, omsorg og støtte samt forskning i demens. Herunder kan du se eller gense nogle af oplægsholderne ved DemensDagene 2018. 

Deltagerne kunne i år vælge sig ind på forskellige symposier med emner som: 

  • Demensudredning – hvor er vi på vej hen?
  • Demensvenligt samfund
  • Meningsfuld hverdag i plejebolig
  • Kognitive funktioner og hjernen i alderdommen 
  • Data og kvalitetsudvikling
  • Diabetes og demens
  • Livet med demens
  • Sammen om demens – inddragelse
  • Demens, misbrug og psykiske sygdomme
  • Reminiscens og kulturelle aktiviteter

Se præsentationer fra symposier og frie foredrag ved DemensDagene 2018 her

Se detaljeret program for DemensDagene 2018 her (pdf)

Hør nogle af oplægsholderne, som talte på DemensDagene 2018: DIABETES OG DEMENS. Jørgen Rungby er professor og overlæge på Bispebjerg hospital og forklarer her sammenhængen mellem diabetes og demens. 

 


REMINISCENS. Cand.psyk. og ph.d.-studerende Marie Kirk fortæller her, hvor effektive fysiske ledetråde kan være i forhold til at sætte gang i hukommelsen hos mennesker med demens. 

 

BEHANDLING OG PLEJE. Andrew Sommerlad er psykiater ved University College London: "Rettidig diagnosticering er essentielt for at kunne hjælpe personer med demens. Medicinsk behandling kan lindre symptomer, ligesom vi ved, at kognitiv stimulationsterapi har en positiv effekt på kognitionen hos mennesker med demens. I vores artikel i The Lancet så vi på behandling af neuropsykiatriske symptomer som fx depression, men vi var også optaget af at se på evidensen for, hvordan vi bedst muligt hjælper pårørende. Individuelle og skræddersyede tilbud synes at have den bedste effekt i forhold til at reducere pårørendebelastning". Video på engelsk.  

 

MENINGSFULD HVERDAG I PLEJEBOLIG. "Vi har udfordring i plejekulturen, hvor man let kommer til at fokusere mere på at "gøre" i stedet for at "være". "Hvis vi i stedet flytter nogle af de praktiske opgaver, som fx at skære grøntsager, ud blandt beboerne, så kan vi både få klaret en praktisk opgave og begynde at arbejde med involvering og nærvær i forhold til mennesker med demens, forklarer ergoterapeut Mette Søndergaard. 

 


FORSKNING. "Det kræver mere grundforskning, inden vi kan komme frem til det optimale lægemiddel", forklarer Bengt Wiinblad, der er professor i geratri ved Karolinska Instituttet i Stockholm. Video på svensk.