Til forsiden

Er du, eller nogen du kender, 60 – 85 år og bekymret for at få hukommelsesproblemer i fremtiden?

Hjælp os med at udvikle en mulig forebyggende behandling mod Alzheimers sygdom. Rigshospitalet søger raske personer til et medicinforsøg, der undersøger, om et nyt forsøgslægemiddel kan forhindre udviklingen af Alzheimers sygdom. 
20160126TB_NVD_Genre41-1200x800.jpg

For at kunne deltage i forsøget skal man være: 

  • mellem 60 og 85 år
  • rask og altså ikke have symptomer på demens eller have en demensdiagnose
  • du skal have en forsøgspartner (pårørende, ægtefælle eller nær ven), der kan ledsage dig ved nogle af klinikbesøgene, samt kan give informationer om dit helbred

Hvis du er mellem 60 og 64, skal du også have et nært familiemedlem (forældre eller søskende), der har (eller havde) Alzheimers sygdom, eller du skal på anden måde vide, at du har en øget risiko for at udvikle Alzheimers sygdom.

Forsøget skal undersøge sikkerheden og effekten af et nyt forsøgslægemiddel, som måske kan bremse udvikling af Alzheimers sygdom.

Hvis en såkaldt PET scanning, eller en prøve af rygmarvsvæsken viser en øget risiko for, at du måske senere kan udvikle Alzheimer sygdom, kan du deltage i behandlingsdelen af forsøget. Behandlingen varer i op til 4,5 år og består af en tabletbehandling. Forsøget er placebo-kontrolleret, hvilket betyder, at 2/3 af deltagerne modtager forsøgsmedicinen, mens 1/3 af deltagerne modtager placebo (ikke aktiv medicin).

Forsøget kræver, at man møder til undersøgelse ca. hver 3 måned. Forsøget udføres på Rigshospitalet, København Ø. 

På verdensplan skal der deltage 1.650 raske personer.

Forsøget indbefatter helbredsundersøgelser, blodprøver og scanninger af hjernen. Alle undersøgelser og forsøgsmedicin er gratis. Udgifter til transport vil blive dækket efter statens takster.

Ring eller skriv til os, hvis du har spørgsmål eller kender nogen, som kunne være interesseret i at deltage i forsøget. Forsøget er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og Den Videnskabsetiske Komite i Region Hovedstaden.

Forsøget betales af medicinfirmaet Janssen-Cilag.

Hvis du måske er interesseret i at deltage og gerne vil have mere information, så kontakt os per e-mail. 

KONTAKT:

Rigshospitalet 
E-mail: hukommelsesklinikken.blegdamsvej.rigshospitalet@regionh.dk
Telefon:  35 45 68 40, mandag til fredag kl. 9-15. 

Senest opdateret: 25. januar 2018