Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


lampe-gul-nær1200x800.jpg
40 Hz lysstimulering mod Alzheimers sygdom?

Højfrekvent blinkende lys har ifølge dyreforsøg en stabiliserende virkning på hjernens gammabølger og bidrager til at mobilisere hjernens immunforsvar. Lysstimuleringen aktiverer såkaldte mikrogliaceller, der spiller en vigtig rolle i fjernelsen af skadelige proteinstoffer, der er knyttet til Alzheimers sygdom. 

4. marts 2020

Forebyggelse.jpg
Sammenhæng mellem kropshøjde og risiko for demens

Et stort dansk registerstudie finder en sammenhæng mellem højde for danske mænd og senere risiko for udvikling af demens. Deltagernes højde blev målt omkring 19-20-års alderen i forbindelse med session og oplysninger om senere demensdiagnoser blev trukket fra nationale registre. 

24. februar 2020

brikker_menneskemaengde1200x800.jpg
Nyt estimat af forekomsten af demens

Ifølge et nyt estimat af forekomsten af demens er der ca. 87.000 personer med demens i Danmark. Det lyder måske af meget, men et tidligere estimat lå helt oppe omkring 97.000 personer med demens. Estimatet er udarbejdet af Alzheimer Europe. 

18. februar 2020

hånd1200.jpg
Højt medicinforbrug blandt ældre med demens

Siden årtusindeskiftet er andelen af ældre med demens, der behandles med flere typer receptpligtige lægemidler samtidigt  - også kaldet polyfarmaci - steget betydeligt i Danmark. Andelen af ældre uden demens, der anvender flere typer lægemidler samtidigt, er rundt regnet halvt så stor, men også i denne gruppe ses en betydelig stigning siden starten af 00’erne.

6. februar 2020

mennesker_flok_1200x500px.jpg
Internationalt topmøde om hjernesundhed

I oktober 2019 afholdt International Federation on Ageing (IFA) sit årlige topmøde. Fokus for topmødet, der foregik i København, var, at hjernens sundhedstilstand og det kognitive funktionsniveau kan understøttes og vedligeholdes igennem hele livsforløbet – et fænomen, der kaldes kognitiv reserve.

3. februar 2020

Ældre-kvinde_1200x800.png
Nyt koncept for demensvenlige sygehuse

Når et menneske med demens bliver indlagt, er det sygehuset opgave at sikre en behandling af høj kvalitet. Det kræver, at der bliver taget særlige hensyn. Som led i National Demenshandlingsplan 2025 er der nu udviklet et koncept for demensvenlige sygehuse. 

30. januar 2020

Senest opdateret: 04. juli 2019