Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


20160126TB_NVD_Genre19-1200x800.jpg
Hvad bragte demensforskningen i 2017?

Den amerikanske hjemmeside Alzforum har traditionen tro gjort status på demensforskningen i 2017. Oversigten viser, at der både arbejdes på at afprøve lægemidler, udvikle biomarkører og øge indsigten i de bagvedliggende neurologiske processer. 

15. januar 2018

senior_mand_motion_A_1200px.jpg
Ny amerikansk klinisk retningslinje for MCI

Det amerikanske neurologiske selskab, the American Academy of Neurology, har udarbejdet en klinisk retningslinje vedrørende udredning og behandling af MCI (mild cognitive impairment). Retningslinjen konkluderer blandt andet, at der indtil videre ikke er nogen lægemidler eller kosttilskud, der har dokumenteret virkning på det kognitive funktionsniveau ved MCI. Men forskningen tyder på, at jævnlig fysisk træning kan bidrage til at begrænse kognitiv svækkelse ved MCI.

8. januar 2018

20160126TB_NVD_Genre47-1200x800.jpg
Forsøg med nyt lægemiddel mod Huntingtons sygdom

Foreløbige resultater fra forsøg med et nyt lægemiddel mod Huntingtons sygdom har vakt opsigt blandt forskere og patientforeninger. Forsøgslægemidlet ser ud til at reducere mængden af skadelige former for huntingtin-protein, der menes at spille en nøglerolle i udviklingen af sygdommen. Det er dog for tidligt at sige noget om, hvorvidt forsøgslægemidlet vil kunne bidrage til at forsinke sygdommens udvikling.

13. december 2017

steen_hasselbalch.jpg
Steen Hasselbalch modtager forskningspris

Steen Gregers Hasselbalch, der er professor og overlæge ved Nationalt Videnscenter for Demens, er årets modtager af Lassen-prisen. Hasselbalch hædres for sin store indsats inden for hjerneforskningen og ikke mindst forskning i Alzheimers sygdom. 

7. december 2017

Prismodtager.png
Vinderen af Demensprisen er fundet

Demensprisen 2017 blev onsdag uddelt af ældreminister Thyra Frank (LA) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Vinderen er Pia Johnsen Nielsen, der er ansat på Pleje- og demenscenter Klarahus i København.

6. december 2017

senioer_mand_ensom_1200x800.jpg
Medicinsk cannabis hjælper ikke mod adfærdsforstyrrelser ved demens

Kliniske forsøg med medicinsk cannabis finder ingen effekt på uro eller andre neuropsykiatriske symptomer hos personer med demens i middelsvær grad. Dog peger resultaterne af et mindre studie af ældre dato i den modsatte retning, men kvaliteten af studiet er for ringe til, at man kan fæstne lid til resultatet.

6. december 2017

Senest opdateret: 05. juli 2017