Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


Corona_1200x800.png
CORONA: Sådan kontakter du videnscentret

Alle vores arrangementer er aflyst i juni måned. Videnscentret holder åbent som vanligt, men kan pga. den aktuelle situation kun kontaktes på mail. Læs hvordan du kontakter os her.

27. maj 2020

BASIC_vaerktoej_initiativ_1_300px
Nye værktøjer til identifikation af mild cognitive impairment

BASIC og BASIC-Q er to nyudviklede danske værktøjer, der kan hjælpe med at identificere kognitiv svækkelse og demens. Yderligere analyser af resultater fra valideringsstudiet viser, at de to værktøjer også egner sig til at identificere såkaldt mild cognitive impairment blandt ældre. 

26. maj 2020

ADEX traening 460x180px
Fysisk træning gavner kolesterolprofil ved Alzheimer

Et 16-ugers forsøg med moderat til hård fysisk træning til ældre mennesker med Alzheimers sygdom viser, at træning har en gavnlig effekt på kolesterolniveauerne i blodet, idet det ’sunde’ HDL-kolesterol øges. Tidligere forskning har påvist en sammenhæng mellem et højt niveau af HDL-kolesterol hos ældre og bedre bevarelse af åndsevnerne.

18. maj 2020

årsmag-2020.jpg
Årsmagasin 2020

Dette årsmagasin byder på interessante artikler om emner inden for demensforskningen - lige fra tal, livskvalitet og forebyggelse. Læs fx det store interview med psykolog Bob Woods og om vores interesse for Kognitiv Stimulationsterapi (CST). Der er også artikler om demens og dødelighed, om vores nye e-learning samt om nye tiltag i forbindelse med Værktøjkassen - støtte til et liv med demens.

13. maj 2020

20160126TB_NVD_Genre42-1200x800.jpg
Lovende blodprøve for Alzheimers sygdom

Svenske og amerikanske forskere har afprøvet en blodprøvebaseret markør, der med høj præcision kan bidrage til at diagnosticere Alzheimers sygdom tidligt i sygdomsforløbet. De håber, at prøven snart kan anvendes i klinisk praksis.

11. maj 2020

demensuge2020.png
Demensugen slår dørene op for musikalsk samvær

Fra mandag den 4. maj kan du hver dag kl. 16 på Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmarks facebookside få gode råd til musikalsk samvær for mennesker med demens. Du kan blandt andre møde musikterapeuter med speciale i demens, som kommer med gode råd.

4. maj 2020

Senest opdateret: 04. juli 2019