Til forsiden

For personer med demens

Har du demens, kan du her finde information om din sygdom og få gode råd til at tackle hverdagen. Du og dine pårørende kan også få hjælp og støtte i kommunen.  
par_strand_1200px.jpg

Det er en alvorlig sag at få stillet en demensdiagnose - både for dig, der har en demenssygdom og for dine pårørende. Men du og dine pårørende er ikke alene. Der er hjælp og støtte at hente i din kommune, hvor I kan få tilbudt kurser, rådgivning og samtalegrupper. 

Undervisning, støtte og vejledning for både personer med demens og pårørende er ét af de initiativer, der er lagt vægt på i National Demenshandlingsplan 2025.

Et godt liv med demens 

Et godt liv med demens forudsætter, at du bliver mødt med forståelse fra dine omgivelser. For selvom hukommelsen svigter, og det med tiden kan blive svært at udtrykke sig, kan du fortsat have et aktivt liv og deltage i socialt samvær. Åbenhed om sygdommen og de udfodringer og forandringer, det giver i hverdagen, giver dig bedre muligheder for at bevare relationer til venner og familie samt få forståelse, støtte og opbakning. 

Bøger og hæfter 

Her finder du materialer, der hører til det kursus eller den samtalegruppe, som du evt. deltager i. Du kan også få glæde af materialerne, selvom du ikke følger et kursus: 

Du kan også læse eller downloade forskelligefakta-ark om demens her.