Til forsiden

Materialer om demens og etniske minoriteter

Migrationsskolen har udviklet en række materialer om demens målrettet etniske minoriteter og alle, der arbejder med demens. Herunder kan du finde links til materialer på forskellige sprog samt rapporter.

Fakta-ark om demens

Migrationsskolen har udarbejdet en række faktaark om demens på sprogene polsk, tyrkisk, serbisk/kroatisk/bosnisk, farsi, arabisk og urdu.

Fakta-arkene er skrevet til patienter og pårørende og omhandler demens generelt, Alzheimers sygdom, vaskulær demens samt depression.

Fakta-ark om demens på forskellige sprog

E-learning på andre sprog

Vores samarbejdspartner i Malmø, Kunskapscentrum för Demenssjukdomar, har udviklet et webbaseret kursus på farsi, bosnisk og polsk.

E-learning på andre sprog

Demensudredning og etniske minoriteter

Hent informationsark til patienter om demensudredning på ti forskellige sprog. og læs om det tværkulturelle screeningsværktøj RUDAS:

Demensudredning og etniske minoriteter

Kulturelle opfattelser af demens

Praktisk vejledning til alle, der arbejder med mennesker med demens med anden kulturel og sproglig baggrund end dansk. Få hjælp til at forstå og tage hensyn til de forskellige pleje- og støttebehov, der er i forskellige befolkningsgrupper.

Her finder du desuden også udgivelser om rapporter og bøger om forestillinger om døden blandt etnisk minoriteter samt viden og inspiration til indsats for ældre med etnisk baggrund

Forskellige kulturelle opfattelser af demens

Artikler, bøger og rapporter

Her kan du finde links til nyhedsartikler, bøger og rapporter om etniske minoriteter og demens.

Artikler, bøger og rapporter

Film om det danske sundhedsystem på flere sprog

20 små oplysningsfilm om sundhed, sygdom og forebyggelse. Filmene introducerer det danske sundhedsvæsen – vi er hos lægen, speciallægen, på hospitalet, til undersøgelse med tolk og filmene giver indblik i de muligheder og rettigheder, der gør sig gældende på området.

Den primære målgruppe er etniske minoriteter i Danmark. Filmene er oversat til følgende sprog:

Engelsk, Urdu, Arabisk, Somalisk, Persisk, Fransk og Tyrkisk

Filmene er støttet af Sundhedsstyrelsen og revideret og udvidet med støtte fra Region Hovedstaden,

Senest opdateret: 20. september 2018