Til forsiden

Forekomst af demens i hele verden

Rapporten "World Alzheimer Report" udkommer årligt i september og rummer blandt andet prævalensestimater for verden opdelt i kontinenter og underregioner.

Alzheimer's Disease International (ADI)  er en sammenslutning af non-profit organisationer verden over, der arbejder for bedre vilkår for mennesker med demens og deres pårørende. ADI udgiver hvert år i september en rapport med estimater for forekomst, antal nye tilfælde og udgifter til Alzheimers sygdom på verdensplan. 

Den forventede levetid for verdens befolkning stiger, hvilket er med til at øge antallet af mennesker, der lever med en demenssygdom. I 2015 var fokus på forekomst af demens, og her viste rapporten: 

  • På verdensplan er næsten 47 millioner mennesker ramt af demens, og Alzheimer Disease International (ADI)  anslår i World Alzheimer Report fra 2015, at dette tal vil vokse til over 131 millioner i 2050.

ADI’s 2016-rapport sætter fokus på, hvordan man med en global indsats kan organisere sundhedssektoren, så alle mennesker med demens sikres adgang til diagnosticering, behandling og pleje.  

 

Senest opdateret: 31. august 2018