Til forsiden

ReACT - ny app skal støtte hukommelsen og give overblik i hverdagen

ReACT-appen samler forskellige funktioner, der kan støtte hukommelse og struktur i hverdagen og er skræddersyet til mennesker med kognitive vanskeligheder. Appen er udviklet i samarbejde med mennesker med demens, pårørende og fagpersoner som en del af et forskningsprojekt i Nationalt Videnscenter for Demens. 
20170316TB_NVD_Diverse09_web.jpg

Omdrejningspunktet i ReACT-appen er en kalender. Det er muligt at tilpasse appen til den enkelte brugers behov og it-færdigheder ved at fjerne funktioner i menulinjen, så kun det relevante er tilgængeligt.   

Appen samler nemt og enkelt flere funktioner i én kalender:

  • Tydelig visning af 'nu'
  • Overblik - frem og tilbage i tid
  • Dagbog med dine billeder
  • Påmindelser og tjeklister
  • Kontaktpersoner og jeres fælles oplevelser

Pårørende og andre kan med et separat login også lægge fx billeder og aftaler ind i kalenderen og på den måde støtte brugen af appen. Det er håbet, at appen kan støtte hukommelsen og giver bedre overblik i hverdagen. 

20170124TB_NVD_Ipad04_web.jpgReACT-appen er udviklet i tæt samarbejde med mennesker med demens, pårørende og fagpersoner som en del af et forskningsprojekt. 

Hvordan får man fat i ReACT-appen? 

Lige nu er appen ved at blive afprøvet af mennesker med Alzheimers sygdom i tidligt stadie. Det sker som en del af et forskningsprojekt med et særligt tilrettelagt rehabiliteringsforløb udviklet af neuropsykolog og ph.d.-studerende Laila Øksnebjerg.

Når testperioden er slut, bliver appen tilrettet på baggrund af tilbagemedlinger fra de brugere og fagpersoner, der deltager i forskningsprojektet ReACT.

Mere information?

Vi opdaterer løbende denne side med information. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til Laila Øksnebjerg.  

Senest opdateret: 12. December 2017