Til forsiden

Videnscentrets leder: Gunhild Waldemar

Gunhild_dd_1200x800.png

Gunhild Waldemar – leder og stifter af Nationalt Videnscenter for Demens – er klinisk professor i neurologi ved Københavns Universitet, overlæge ved Neurologisk Klinik på Rigshospitalet.

Allerede tilbage i 1991 var hun medstifter af Alzheimerforeningen, og i 1995 etablerede hun som ung neurolog Danmarks første multidisciplinære hukommelsesklinik. 

I 2007 stiftede hun Nationalt Videnscenter for Demens, der siden gennem uddannelse og forskning arbejdet for, at fagpersoner på alle niveauer får adgang til den nyeste viden om demens. Centret blev i 2016 anerkendt for sit mangeårige virke ved, at partierne bag satspuljeaftalen gjorde bevillingen til centret permanent.

Gunhild Waldemar medvirker aktivt i arbejdet med at styrke den sundhedsfaglige indsats på demensområdet. På det seneste har hun spillet en stærk faglig rolle i regeringens nationale demenshandlingsplan 2025, som blev lanceret i begyndelsen af 2017.

Som forsker har Gunhild Waldemar flere end 400 artikler på sin publikationsliste, hun er medlem af Lundbeckfondens bestyrelse, præsident for Det Medicinske Selskab i København samt sagkyndig for Retslægerådet. I 2014 var Gunhild Waldemar en af hovedkræfterne bag samlingen af de 40.000 europæiske neurologer i det nye selskab European Academy of Neurology.

I 2019 modtog Gunhild Waldemar Marie og August Krogh prisen. 

Se eller download Gunhild Waldemars CV:

CV brief Gunhild Waldemar januar 2019 (pdf)

Kort biografi - Gunhild Waldemar (engelsk) (pdf)

 

Senest opdateret: 30. januar 2019