Til forsiden

E-learning: Nyt modul om pårørende klar i ABC Demens

Pressemeddelelse: ABC Demens er et gratis onlinekursus for plejepersonale og andre, der gerne vil lære mere om demenssygdomme samt omsorg og pleje af mennesker med demens.
ABC Demens logo 460x180px

Flere end 4.200 brugere har allerede oprettet en profil på ABC Demens. Kurset er opbygget i moduler, og der er nu hele syv moduler klar - det seneste modul handler om, hvordan demenssygdom også påvirker de pårørende. I to cases kan kursisterne opleve små dagligdagssituationer og få gode råd til at fremme samarbejdet med de pårørende.

På besøg på det virtuelle plejecenter Møllebo

I ABC Demens besøger man det virtuelle plejecenter Møllebo, hvor man kan møde seks beboere med forskellige demenssygdomme. Gennem cases, øvelser og filmklip kan plejepersonalet afprøve deres viden i konkrete plejesituationer i ABC Demens.

ABC Demens bruges enten til individuel læring, til fælles opkvalificering af personalet på fx et plejecenter eller som en del af et skræddersyet kursus med undervisere fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Tidligere kursusmoduler giver viden om demenssygdomme og hvordan hjernen fungerer, ligesom man kan blive klogere på, hvad man skal lægge mærke til hos personer med demens. Hvordan skelner man fx mellem symptomer på demenssygdom og symptomer, der kan være tegn på andre sygdomme? I modul fem og seks er der fokus på henholdsvis mennesket bag demenssygdommen og på, hvordan demens påvirker evnen til kommunikation.

Stor tilfredshed blandt brugere af ABC Demens

- Vi har bedt brugerne angive, hvor tilfredse de er med ABC Demens, og her scorer e-learningskurset 4,4 point på en skala fra 1-5. Det er vi selvfølgelig meget stolte over, fortæller uddannelseskonsulent Karen Tannebæk fra Nationalt Videnscenter for Demens.

- Vi kan se på den feedback, vi får fra kursisterne, at ABC Demens rammer et sted, hvor der er stort behov for uddannelse, og hvor det ikke er uvæsentligt, at kurset er gratis. Derfor er vi også meget glade for at høre, at indholdet i ABC Demens kan overføres til kursisternes dagligdag, slutter Karen Tannebæk, der i juli måned skal præsentere ABC Demens ved verdens største Alzheimerkonference, AAIC, der i år afholdes i København.

ABC Demens udvikler sig fortsat

Der kommer løbende nye moduler til og i løbet af 2014 vil ABC Demens være fuldt udbygget med 10 moduler.

Når alle moduler er færdige, bliver det muligt at printe et diplom som bevis på, at man har gennemført alle 10 moduler.

Prøv ABC Demens her:

STATISTIK:

90.000 mennesker i Danmark har en demenssygdom (januar 2014). Heraf menes over 50.000 at have Alzheimers sygdom.

Ca. 3.000 mennesker under 65 år har en demenssygdom

Omtrent 15.000 nye tilfælde af demens konstateres hvert år

400.000 danskere er nære pårørende til en person, der lider af en demenssygdom

Kilde: Nationalt Videnscenter for demens, www.videnscenterfordemens.dk/statistik

 

Fakta om Nationalt Videnscenter for Demens

Nationalt Videnscenter for Demens arbejder for at fremme forskning, behandling og viden om demens. Vi tilbyder kurser, konferencer og e-learning for sundhedsfagligt personale. Centret har af Region H fået prisen Global Excellence in Health for sit sundhedsfaglige miljø i verdensklasse og ledes af Gunhild Waldemar, der er professor i klinisk neurologi.

Web
Facebookwww.facebook.com/videnomdemens
Følg os på Twitter@videnomdemens

 

KONTAKTPERSONER:

 • Mette Tandrup Hansen, presse- og kommunikationsansvarlig
  Mobil: 29 80 28 81
  Mail: mette.tandrup.hansen@regionh.dk
 • Karen Tannebæk, uddannelseskonsulent (ABC Demens)
  Tlf: 35 45 72 68
  Mail: karen.tannebaek@regionh.dk
 • Gunhild Waldemar, professor i neurologi og leder af Nationalt Videnscenter for Demens
  Tlf.: 35 45 25 80
  Mobil: 51 68 45 20
Senest opdateret: 28. april 2015