Nationalt Videnscenter for Demens 
Kontakt os på tlf.: 3545 6922 
eller send en mail til:

vide@regionh.dk
 
 
  23-10-2019

Kære læser

Der er nyt fra ind- og udland om demens. Læs bl.a. om om et nyt projekt med frivillige tryghedspersoner til mennesker med demens på sygehuse og om nye, lovende værktøjer til at diagnosticere demens. 

Måske ses vi på årets store forskningskonference? I år handler konferencen om teknologi, der er målrettet mennesker med demens. Hvad virker? Hvordan implementerer vi løsningerne i hverdagen? Og hvordan måler vi effekten? Det er nogle af de spørgsmål, som vi vil debattere med forelæsere fra ind- og udland.

Konferencen er for fagpersoner, der interesserer sig for teknologi, og den finder sted den 29. november. Deadline for tilmelding er den 15. november. Tilmeld dig her.

Med venlig hilsen Nationalt Videnscenter for Demens

 
 
Salat1200.jpg
Har tarmbakterier indflydelse på Alzheimers sygdom?

Ny forskning tyder på, at bakteriesammensætningen i tarmsystemet - mikrobiomet -  kan være associeret med afgørende sygdomsprocesser, der ligger bag udviklingen af Alzheimers sygdom.

 
laege_patient_1200px.jpg
EEG som diagnostisk markør for Alzheimers sygdom

Nye metoder åbner mulighed for, at EEG (elektroencephalografi) på længere sigt vil kunne anvendes som et billigt, nemt og ikke-invasivt bidrag til diagnosticering af Alzheimers sygdom.

 
sygehus-skilt1200.jpg
Tryghedspersoner til mennesker med demens

Med Finansloven 2019 blev der bevilget midler til et projekt, hvor frivillige tryghedspersoner - på forsøgsbasis - skal støtte patienter med demens under indlæggelsen på sygehus. Nu gør otte sygehuse klar til at tilbyde frivillige tryghedspersoner.

 
Kvinde-telefon1200.jpg
Telefonrådgivning øger livskvalitet ved demens

Månedlig telefonrådgivning kan bidrage til øget livskvalitet hos hjemmeboende personer med demens og mindske depression blandt pårørende. 

 
fodbold1200.jpg
Professionel fodbold knyttet til risiko for demens

I følge et stort registerstudie har professionelle fodboldspillere ca. tre en halv gange større risiko for at dø af en neurodegenerativ sygdom sammenlignet med andre mænd. 

 
øje1200.jpg
Øjets nethinde afslører Alzheimers sygdom

Forskere har demonstreret, at scanning af nethinden kan afsløre forandringer, der er udtryk for tidlige tegn på Alzheimers sygdom. 

 
priser-til-forsk1000.jpg
Forskningsfond støtter tre forskningsprojekter

Tre forskningsprojekter fra Nationalt Videnscenter for Demens har fået støtte fra Alzheimer-forskningsfonden. 

 
 
Konference: Den borgernære teknologi

Tid: 29. Nov. 2019, kl 10-16.
Sted: Rigshospitalet, København
Målgruppe: Fagpersoner med interesse i teknologi
Tilmeldingsfrist: 15. Nov.

 
 
 
Værktøjskassen

Personer med demens og deres pårørende har brug for støtte, rådgivning og viden om demens. Med ’Værktøjskassen – støtte til et liv med demens’ får kommuner og regioner materialer, som kan anvendes til undervisning og rådgivning lokalt.

 
link
Læs mere om Værktøjskassen her
 
 
 
Webshop

I webshoppen kan du bestille materialer til Værktøjskassen og materialer til udredning og diagnosticering.

 
 
 
Nyt om Demens udkommer ca. 6-8 gange årligt. Besøg videnscenterfordemens.dk eller følg os på facebook - twitter - LinkedIN 
 
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig via vores hjemmeside eller i forbindelse med et af vores arrangementer. Vi anvender CampaignMonitor til at udsende nyhedsbreve - se privatlivspolitik her 

Afmeld nyhedsbrev