Nationalt Videnscenter for Demens 
Kontakt os på tlf.: 3545 6922 
eller send en mail til:

vide@regionh.dk
 
 
  11-06-2019

Kære læser

Tak til alle, der deltog og bidrog til DemensDagene 2019. Hvis du ikke selv havde mulighed for at deltage, kan du i dette nyhedsbrev se fotos og få et indblik i det faglige indhold og stemningen ved konferencen. 

Du er også velkommen til at læse nærmere om vores arbejde i Årsmagasin 2019.  

Sommerferien kalder, og det kan være en god anledning til at planlægge, hvilke faglige input der skal til i efteråret. Vi har kurser til både ledere og medarbejdere i kommuner og regioner. Se aktuelle uddannelsestilbud.

Vi ser frem til at slutte året af med en forskningskonference, hvor vi sætter spot på den borgernære teknologi på demensområdet. Husk, at det er muligt at ansøge om at præsentere poster på forskningskonferencen

God sommer!

Med venlig hilsen

Nationalt Videnscenter for Demens

 
 
Skranken_DD2019.jpg
Fotos fra DemensDagene 2019

Tak til de mere end 1.100 deltagere, mødeledere, udstillere og oplægsholdere, der var med til DemensDagene 2019. Her kan du se stemningsbilleder fra konferencen, som i år også kunne fejre sit 20-års jubilæum.  

 
20160126TB_NVD_Genre30-1200x800.jpg
Store forskelle i kvaliteten af demensudredning på tværs af regioner

Patienter diagnosticeret med demens har ikke haft lige adgang til at blive undersøgt på en klinik med særlig erfaring med demensudredning, ligesom der er stor forskel på, om patienten får en specifik demensdiagnose, alt efter hvor i landet, man bor. Det viser tal fra Nationalt Videnscenter for Demens publiceret Journal of Alzheimer’s Disease

 
Sygehus_skilt_1200px.jpg
Enestuer forebygger at indlagte patienter udvikler delir

Når ældre patienter får en stue for sig selv fremfor at ligge på en flersengsstue, halveres deres risiko for at blive ramt af den farlige tilstand delir. Det viser et studie fra Århus Universitetshospital publiceret i tidsskriftet Aging Clinical and Experimental Research.

 
senior_mand_motionscenter_1200px.jpg
WHO-anbefalinger om nedsættelse af risiko for demens

En sundhedsfaglig ekspertgruppe nedsat af WHO har gransket den foreliggende evidens vedrørende nedsættelse af risikoen for kognitiv svækkelse og demens.

 
Postervinder-DD-2019_TB.png
Postervinder - DemensDagene 2019

Mad- og måltidsmentor Helle Absalonsen fra Odense Kommune vandt årets posterpris på DemensDagene 2019. Posteren sætter fokus på Odense Kommunes projekt "Mad og måltider".

 
20160126TB_NVD_Genre22-1200x800.jpg
Danske normer til ordmobiliseringstests

I demensudredning anvender man ofte styrede ordmobiliseringstest, hvor patienten fx skal opremse så mange dyr med et bestemt bogstav som muligt inden for et minut. Ordmobiliseringstests er nemme at administrere og tidsforbruget er minimalt. Men hvordan vurderer man, om præstationen på en given test er forringet?

 
afslappet_livsstil_1200px.jpg
Fysisk inaktivitet øger næppe risiko for demens

Fysisk inaktivitet blandt midaldrende og ældre uden demens er statistisk set forbundet med øget demensrisiko. En ny meta-analyse rejser dog tvivl om, hvad det præcis er udtryk for. En nærliggende forklaring er, at mennesker bliver mindre fysisk aktive i årene op til en demenssygdom, og at sammenhængen er udtryk for omvendt kausalitet.

 
 
Bliv fagligt opdateret

Måske er dette noget for dig, din kollega, din leder eller dine medarbejdere?

 
 
 
Læs Årsmagasin 2019

Læs om videnscentrets aktuelle projekter og uddannelsestilbud for fagpersoner, der arbejder med demens i regioner og kommuner. 

 
 
 
Værktøjskassen - støtte til et liv med demens

Redskaber til dig, der underviser og rådgiver mennesker med demens og deres pårørende. 

 
 
 
Nyt om Demens udkommer ca. 6-8 gange årligt. Besøg videnscenterfordemens.dk eller følg os på facebook - twitter - LinkedIN 
 
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig via vores hjemmeside eller i forbindelse med et af vores arrangementer. Vi anvender CampaignMonitor til at udsende nyhedsbreve - se privatlivspolitik her 

Afmeld nyhedsbrev