Nationalt Videnscenter for Demens 
Kontakt os på tlf.: 3545 6922 
eller send en mail til:

vide@regionh.dk
 
 
  06-12-2019

Kære læser

Der er nu åbent for tilmelding til kurser og konferencer i 2020. Vi håber, at du og din kollega finder et eller flere af vores uddannelsestilbud interessante. Husk, at det betaler sig at tilmelde sig DemensDagene allerede nu.

2019 har været et travlt og spændende år. Vi har bl.a. lanceret Værktøjskassen - støtte til et liv med demens, vi har arbejdet ihærdigt på at samle erfaringer med demensvenlige sygehuse, og vi har undervist engagerede kursister til vores kurser og konferencer. Vi glæder os over, at vi sammen med kolleger og samarbejdspartnere i hele Danmark har bidraget til bedre vilkår for mennesker med demens og deres pårørende. 

God jul og godt nytår.

Med venlig hilsen Nationalt Videnscenter for Demens 

 
 
DAISY
Holdninger til demens

En verdensomspændende spørgeskemaundersøgelse om viden og holdninger i forhold til demens tyder på, at der er brug for mere oplysning om demens til befolkningen. Eksempelvis mener én ud af fire ikke, at man kan gøre noget for at forebygge demens.

 
drop-hånd1200-ny.jpg
Biotekselskab søger godkendelse af forsøgsmiddel mod Alzheimer

Det internationale biotekselskab Biogen annoncerer, at de i starten af 2020 forventer at søge de amerikanske lægemiddelmyndigheder om godkendelse af et nyt forsøgslægemiddel til behandling af patienter med Alzheimers sygdom i tidlig fase. 

 
flere_dør_af_demens_web.jpg
Andelen af nye demenstilfælde falder

Andelen af en ældreårgang, der får en demensdiagnose, er på vej ned. Det viser et nyt dansk landsdækkende registerstudie, der har undersøgt udviklingen i forekomst af demens i perioden 1996 til 2015.

 
hjerne_hvid_baggrund_1200px.jpg
Kan ultralyd bruges i behandling af Alzheimers sygdom?

En australsk forskergruppe har udviklet en særlig teknik baseret på en kombination af ultralyd og mikroskopiske bobler, der letter adgangen for medicin til hjernen. 

 
handlingsplan1200.jpg
Penge til den nationale demenshandlingsplan

Regeringen har indgået en aftale om at prioritere 367 millioner kroner til sundheds- og ældreområdet. Det betyder, at der bl.a. kan følges op på demenshandlingsplanen.

 
Forskning_ipad_hjernescan_1200x500px.jpg
Ændringer i hjernens netværk knyttet til Alzheimers sygdom

EEG udmærker sig ved at være en relativt billig og ikke-invasiv undersøgelsesmetode, der måske kan indgå i diagnosticering af Alzheimer og forstadier til sygdommen. Danske forskere har for nylig bidraget til forskningen med to studier.

 
 
Værktøjskassen - Samtalehjulet

På dette kursus kan du afprøve afprøve værktøjet ”Samtalehjulet”, der er en del af Værktøjskassen.
Tid og sted: 25. feb. i Middelfart
Tilmeldingsfrist: 20. jan.

 
 
 
Yngre mennesker med demens

Få viden om de mest almindelige demenssygdomme hos personer under 65 år.
Tid og sted: 4. marts i København
Tilmeldingsfrist: 28. jan.

 
 
 
Kognitiv stimulationsterapi (CST)

Faglig viden om metoden Kognitiv stimulationsterapi og kompetencer til at starte en CST-gruppe.
Tid og sted: 26. marts i Roskilde
Tilmeldingsfrist: 19. feb.

 
 
 
Nyt om Demens udkommer ca. 6-8 gange årligt. Besøg videnscenterfordemens.dk eller følg os på facebook - twitter - LinkedIN 
 
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig via vores hjemmeside eller i forbindelse med et af vores arrangementer. Vi anvender CampaignMonitor til at udsende nyhedsbreve - se privatlivspolitik her 

Afmeld nyhedsbrev