Nationalt Videnscenter for Demens 
Kontakt os på tlf.: 3545 6922 
eller send en mail til:

vide@regionh.dk
 
 
  28-06-2018

Kære læser

Inden sommerferien kalder, er det værd at tjekke efterårets kurser og konferencer ud. Måske er der noget spændende for dig, din kollega eller din leder? 

Vi ser blandt andet frem til oktober, hvor vi samler ledere og mellemledere, fag- og udviklingskonsulenter til Skandinavisk Konference i København. Konferencen sætter fokus på vigtigheden af god ledelse inden for demensområdet og er et samarbejde mellem Nasjonal Kompetansetjeneste for Aldring og Helse i Norge, Svenskt Demenscentrum og Nationalt Videnscenter for Demens.

Se tilmelding og program for Skandinavisk Konference her 
 
Rigtig god sommer.

Venlig hilsen
Nationalt Videnscenter for Demens

 
 
Mennesker_flok_1200px.jpg
National klinisk retningslinje for MCI og demens i høring

Sundhedsstyrelsen har sendt en ny national klinisk retningslinje for udredning og behandling af MCI (let kognitiv svækkelse) og demens i høring. Den nye retningslinje har fokus på, hvilke test og undersøgelser, der bør tilbydes personer, hvor der er tvivl, om personen har en kognitiv svækkelse eller demens. Retningslinjen er i høring på Høringsportalen frem til 13. august 2018. 

 
hjernescan_pegefinger_1200px.jpg
Landsdækkende netværk skal bidrage til udvikling af nye lægemidler mod demens

’National Experimental Therapy Partnership’ – NEXT – udvider med et demensnetværk og samtidig indtræder Lundbeck som partner i NEXT. Det nye netværk består af seks danske hukommelsesklinikker, der går sammen om at sikre bedre behandlingsmuligheder for mennesker med demens.    

 
senior_mand_plejers_haand1200x800px.jpg
Nyt videnscenter for værdig ældrepleje

Et nyt 'Nationalt Videnscenter for værdig ældrepleje' skal gennem fire år understøtte kommunernes arbejde med at skabe værdighed i ældreplejen, skriver Sundheds- og Ældreministeriet. Der er i satspuljeaftalen 2018-21 afsat cirka 60 millioner kroner til etablering af centeret. 

 
20151021TB_NVD_Plejehjem23_lowres.jpg
ABC Demens – gratis e-learning for dig der arbejder med demens

Kender du vores e-learning ABC Demens til forskellige målgrupper? 'ABC Demens for læger' er målrettet læger under uddannelse inden for neurologi, geriatri, psykiatri og almen praksis. Mens 'ABC Demens - pleje og omsorg' er for alle, der arbejder med støtte, pleje og omsorg af mennesker med demens. Fx SOSU-hjælpere og -assistenter, ergoterapeuter, fysioterapeuter og andre. 

 
Forskningskonference_vignet_1200x800.png
Program klar for forskningskonference

Temaet for konferencen er subjektive hukommelsesklager og deltagerne får i år mulighed for at høre internationale topforskere som Wiesje van der Flier fra Holland og Giovanni Frisoni fra Italien.  

 
20180123TB_NVD_ReAct03.jpg
ReACT-app støtter hukommelse og struktur

ReACT-appen er udviklet neuropsykolog Laila Øksnebjerg i tæt samarbejde med personer med demens, pårørende og fagpersoner. Omdrejningspunktet i appen er en kalender, hvor funktioner som tjeklister, påmindelser, dagbog og  kontaktpersoner er indbygget på en måde, som kan være med til at støtte hukommelsen og give overblik i hverdagen for mennesker med demens.
Hent appen gratis i AppStore (virker kun på ipad). 

 
kursus-1200x800.jpg
Internationale konferencer om demens

Appetit på endnu mere viden om demens? Se denne oversigt over udvalgte konferencer rundt om i verden med demens som del af programmet.

 
 

22.-23. okt. i Kbh.: I år sætter vi fokus på, hvordan ledelse kan sikre det gode demensforløb.
Tilmeldingsfrist: 12. okt. 2018

 
 
 

3. okt. i Århus: Lær om, hvordan musik påvirker krop og hjerne, og hvilken betydning musikken har for følelser, relationer og kommunikation.
Tilmeldingsfrist: 28. aug. 2018.

 
 
 

1. nov. i Odense: Med udgangspunkt i 'ABC Demens – pleje og omsorg' får du inspiration til, hvordan du selv tilrettelægger et undervisningsforløb.
Tilmeldingsfrist: 9. okt. 2018

 
 
 

6. nov. i Roskilde: For dig, der er faglig teamleder i fx hjemmepleje, plejeboliger og dagcentre. 
Tilmeldingsfrist: 3. okt. 2018

 
 
 

9. nov. i Kbh.: Lær mere om nogle af de diagnostiske problemstillinger, som man oftest møder i en demens-udredningsenhed.
Tilmeldingsfrist: 19. okt. 2018

 
 
 
Nyt om Demens udkommer ca. 6-8 gange årligt. Besøg videnscenterfordemens.dk eller følg os på facebook - twitter - LinkedIN 
 
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig via vores hjemmeside eller i forbindelse med et af vores arrangementer. Vi anvender CampaignMonitor til at udsende nyhedsbreve - se privatlivspolitk her 

Afmeld nyhedsbrev