Nationalt Videnscenter for Demens 
Kontakt os på tlf.: 3545 6922 
eller send en mail til:

vide@regionh.dk
 
 
  25-01-2018

Kære læser

Her får du årets første nyhedsbrev om demens. Vi ser frem til endnu et travlt år, hvor vi blandt andet skal arbejde videre med tre initiativer i den nationale demenshandlingsplan.

Vi glæder os til at møde mange af jer rundt i landet til netværksmøder, DemensDagene og vores mange kurser og konferencer, hvor der nu er åbent for tilmelding. Kig i oversigten - måske er der noget for dig, dine kolleger eller dine medarbejdere. 

Med venlig hilsen

Nationalt Videnscenter for Demens 

 
 
20160519TB_NVD_Demensdage02_1200x800.jpg
DemensDagene

Der er åbent for tilmelding til DemensDagene 2018 med temaet 'Sammen om demens - også i fremtiden'. Husk, at du kan spare penge på deltagerprisen ved at tilmelde dig før den 6. februar 2018. 

 
20160126TB_NVD_Genre19-1200x800.jpg
Hvad bragte demensforskningen i 2017?

Den amerikanske hjemmeside Alzforum har traditionen tro gjort status på demensforskningen i 2017. Oversigten viser, at der både arbejdes på at afprøve lægemidler, udvikle biomarkører og øge indsigten i de bagvedliggende neurologiske processer. 

 
Posters_Skibstrup.jpg
Præsenter dit projekt ved DemensDagene

Har du lyst til at præsentere resultater og erfaringer fra dine egne forsknings- og udviklingsprojekter i symposiet "Frie foredrag" eller i form af en poster? Så send os din ansøgning senest den 4. marts. Vi glæder os til at høre fra fagpersoner i hele landet. 

 
senior_mand_plejers_haand1200x800px.jpg
Penge til psykosocial demensforskning

EU's fælles forskningsprogram JPND (Joint Programme Neurodegenerative Disease Research) har afsat i alt 21 mio. Euro til støtte for forskning og innovation inden for neurodegenerative sygdomme som fx Alzheimers sygdom. Første deadline for at ansøge om midler fra puljen er 6. marts 2018.  

 
senior_mand_motion_A_1200px.jpg
Ny amerikansk klinisk retningslinje for MCI

Retningslinjen konkluderer bl.a., at der endnu ikke findes lægemidler eller kosttilskud med dokumenteret virkning på det kognitive funktionsniveau ved MCI. Men forskningen tyder på, at jævnlig fysisk træning kan bidrage til at begrænse kognitiv svækkelse ved MCI.

 
Plejehjem_2015_tomas_bertelsen1200px.jpg
Personcentreret omsorg

Når man yder personcentreret omsorg, sætter man personen i centrum fremfor sygdommen. Det bygger på en omsorgsfilosofi, som har vist sig at virke godt. Læs her om Tom Kitwoods teori og Dawn Brookers VIPS-model for implementering af personcentreret omsorg.   

 
Lokale projektledere.jpg
Lokale projektledere udpeget til forsøg med demensvenlige sygehuse

De tre sygehuse, der deltager i Demenshandlingsplanens initiativ 18, har nu udpeget tre lokale projektledere, der alle har faglig viden om demens, et bredt kendskab til sygehusets afdelinger samt erfaring med udviklings- og implementeringsprojekter i sygehusregi. 

 
 

KURSUS Lær hvordan du med personcentreret omsorg kan sætte personen med demens i centrum.

NY frist for tilmelding: 6. feb. 

 
 
 

KURSUS Diskuter diagnostisk udredning med James Rowe, professor i kognitiv neurologi på University of Cambridge og overlæge på Cambridge Memory Clinic.

Tilmeldingsfrist: 2. marts.

 
 
 

KURSUS Hvordan får man som fysio- eller ergoterapeut træningen til at lykkes? Få viden om demens og om effekten af fysisk træning. 

Tilmeldingsfrist: 30. april.

 
 
 

KURSUS Bliv klogere på den forebyggende og rehabiliterende indsats i tiden efter demensdiagnosen.

Tilmeldingsfrist: 4. maj.

 
 
 
Nyt om Demens udkommer ca. 6-8 gange årligt. Besøg videnscenterfordemens.dk eller følg os på facebook - twitter - LinkedIN 

Afmeld nyhedsbrev