Nationalt Videnscenter for Demens  
Kontakt os på tlf.: 3545 6922 
eller send en mail til:

vide@regionh.dk
 
 
  05-12-2018

Kære læser

I dag åbner vi for tilmelding til kurser og konferencer om demens 2019. Vi håber, at du, din kollega eller din chef finder et eller flere af vores uddannelsestilbud interessante. 

2018 har i den grad stået i demenshandlingsplanens tegn. I Nationalt Videnscenter for Demens har vi blandt andet arbejdet med initiativ 18, hvor tre forsøgsygehuse er i fuld gang med at afprøve forskellige demensvenlige tiltag. 

I forbindelse med initiativ 1 er vi ved at analysere de data, som vi har fået retur fra fem demensudredningsenheder, der har afprøvet et nyt diagnostisk værktøj. 

Og så glæder os til, at vi i januar kan præsentere initiativ 11 "Værktøjskassen - støtte til et liv med demens" ved hele tre (gratis) temadage i henholdsvis København, Odense og Aalborg. På temadagene offentliggøres Værktøjskassens website og undervisningsmaterialer, og repræsentanter fra de kommuner, der har deltaget i projektet, kommer og fortæller om deres erfaringer. 
 

Med venlig hilsen og god jul,

Nationalt Videnscenter for Demens 

 
 
kursister_underviserNVD_1200x800px.jpg
Giv dine kompetencer et løft i 2019

Nu er det muligt at tilmelde sig kurser, konferencer og temadage om demens i 2019. Se de aktuelle kurser for plejepersonale, terapeuter, læger, sygeplejersker, psykologer, ledere med flere.
 

 
Masterclass-advanced_vignet_1200x800.png
Masterclass advanced med Jonathan Schott - Demensdiagnostik

Masterclass 26. april 2019: For speciallæger og neuropsykologer. Diskutér diagnostisk udredning med prof. Jonathan Schott, Dementia Research Centre, UCL Institute of Neurology i London. Som noget nyt er der i år fokus på et diagnostisk tema: Arvelige neurodegenerative sygdomme. 
Tilmeldingsfrist: 8. april 2019.
  

 
Demensdagene-18_faellessymposium_1200px.jpg
DemensDagene 2019 - to årtier med stærke visioner

Programmet for DemensDagene 2019 er klart, og man kan allerede nu tilmelde sig konferencen, der næste år kan fejre 20-års jubilæum. 
  

 
Forebyggelse-ny-1200.jpg (1)
Forebyggelse af udfordrende adfærd - for undervisere

Temadag for undervisere - 10. april 2019: Lær om forebyggelse af udfordrende adfærd og få inspiration til, hvordan du selv kan undervise i emnet, så studerende eller medarbejdere bliver bedre til at analysere og reflektere over fysiske, psykiske og sociale årsager til vanskelige situationer i dagligdagen.  
Tilmeldingsfrist: 6. marts 2019. 
  

 
PeterRoos-audit.jpg
Læge Peter Roos forsvarede ph.d. om frontotemporal demens

Peter Roos, forsvarerede den 23. november 2018 sin ph.d.-afhandling: ”Clinical and Molecular Aspects of Frontotemporal Dementia Linked to Chromosome 3 (FTD-3)”. 
 

 
HN_Prisen_2018_Steen_Hasselbalch.jpg
HN-prisen til demensforskere

Hvert år uddeler Familien Hede Nielsens Fond HN-prisen, der i år går til tre demensforskere. Professor Hanne Mette Ochsner Ridder, professor Ulrik Gethe og professor Steen Hasselbalch modtog i går hver især 500.000 kr. ved et arrangement i København. 

 
 

KURSUS: Få viden om, hvordan smerter og delir kommer til udtryk og redskaber til at gennemføre struktureret observation. 

Tid & sted: 6. feb. 2019 i Odense
Tilmeldingsfrist: 4. januar 2019

 
 
 
Gratis temadage

Præsentation af 'Værktøjskassen - støtte til et liv med demens'. Se samtale-værktøjer og materialer til brug i undervisning og rådgivning af personer med demens og deres pårørende. 

København: 24. januar
Odense: 30. januar
Aalborg: 31. januar 

Tilmedingsfrist: 7. jan. 2019

 
 
 
Rehabilitering til mennesker med let til moderat demens

KURSUS: Lær at støtte personer med let til moderat demens i at forblive så selvstændige og aktive som muligt ud fra personens egne præmisser. 

Tid & sted: 19.-20. marts, Roskilde
Tilmeldingsfrist: 14. feb. 2019

 
 
 
Nyt om Demens udkommer ca. 6-8 gange årligt. Besøg videnscenterfordemens.dk eller følg os på facebook - twitter - LinkedIN 
 
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig via vores hjemmeside eller i forbindelse med et af vores arrangementer. Vi anvender CampaignMonitor til at udsende nyhedsbreve - se privatlivspolitik her 

Afmeld nyhedsbrev