Nationalt Videnscenter for Demens 
Kontakt os på tlf.: 3545 6922 
eller send en mail til:

vide@regionh.dk
 
 
  14-12-2017

Kære læser
Kompetente og engagerede fagpersoner har afgørende betydning for mennesker med demens og deres pårørende. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde en bred vifte af kurser og konferencer igen i 2018. Måske er der noget for dig, din kollega eller dine medarbejdere?

Læs mere og tilmeld dig til kurser her: www.videnscenterfordemens.dk/kurser

DemensDagene 7.-8. maj 2018
DemensDagene samler flere end 1.000 fagfolk hvert år. Til DemensDagene 2018 har vi indbudt to internationalt førende eksperter.

Dr. Andrew Sommerlad fra University College London vil præsentere en oversigt over forskningen i forebyggelse, træning, pleje og omsorg. Og prof. Bengt Winblad fra Karolinska Instituttet i Stockholm vil fortælle, hvor langt vi er i forskningen med at finde en kur for Alzheimers sygdom.

Herudover er der i alt 10 symposier om aktuelle temaer indenfor demens. Husk, at du kan spare 1.000 kroner ved at tilmelde dig DemensDagene før 6. februar 2018.

Se mere her: www.videnscenterfordemens.dk/demensdagene 
 
Vi glæder os til et nyt år med masser af opgaver og ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår.

Med venlig hilsen
Nationalt Videnscenter for Demens 
 

 
 
20160126TB_NVD_Genre47-1200x800.jpg
Forsøg med nyt lægemiddel mod Huntingtons sygdom

Foreløbige resultater fra forsøg med et nyt lægemiddel mod Huntingtons sygdom har vakt opsigt blandt forskere og patientforeninger. Forsøgslægemidlet ser ud til at reducere mængden af de skadelige former for huntingtin-protein, der menes at spille en nøglerolle i udviklingen af sygdommen. 

 
senioer_mand_ensom_1200x800.jpg
Medicinsk cannabis hjælper ikke mod adfærdsforstyrrelser ved demens

Kliniske forsøg med medicinsk cannabis finder ingen effekt på uro eller andre neuropsykiatriske symptomer hos personer med demens i middelsvær grad. 

 
Prismodtager.png
Vinderen af Demensprisen er fundet

Demensprisen 2017 blev uddelt af ældreminister Thyra Frank (LA) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Vinderen er Pia Johnsen Nielsen, der er ansat på Pleje- og demenscenter Klarahus i København.

 
senior_dame_m_plejer_1200x800px.jpg
Undersøgelse af normeringerne på landets plejecentre

Hvor mange medarbejdere er der pr beboer på de danske plejecentre? Det har VIVE undersøgt for FOA og Ældresagen. Undersøgelsen har til formål at øge den eksisterende viden om normeringer på plejecenterområdet i dag – og på sigt give mulighed for at følge udviklingen. 

 
Gunhild_dd_1200x800.png
Forskning i demens belønnes med Nordisk Medicinpris 2017

En af Nordens største medicinpriser - Nordisk Medicinpris - tildeles i år professor Gunhild Waldemar, Københavns Universitet og professor Kaj Blennow, Göteborgs Universitet for deres forskning i demenssygdomme.

 
steen_hasselbalch.jpg
Steen Hasselbalch modtager forskningspris

Steen Gregers Hasselbalch, der er professor og overlæge ved Nationalt Videnscenter for Demens, er årets modtager af Lassen-prisen. Hasselbalch hædres for sin store indsats inden for hjerneforskningen og ikke mindst forskning i Alzheimers sygdom. 

 
hjernescanning.jpg
Uklart om flydende kosttilskud forsinker Alzheimers sygdom

Et to-årigt klinisk forsøg med kosttilskuddet Fortasyn Connect til patienter med forstadier til Alzheimers sygdom viser ikke umiddelbart effekt. Alligevel er der tegn på, at kosttilskuddet kan bidrage til at bevare det kognitive og praktiske funktionsniveau i hverdagen.

 
 
Kursuskataloger 2018
Vores trykte udgave af kursuskataloget 2020 og program for DemensDagene 2020 er på gaden. Du kan rekvirere katalogerne ved at sende en e-mail...
 
 
 

Masterclass for læger og neuropsykologer. Mød James Rowe, der er prof. i kognitiv neurologi ved Cambridge University og overlæge ved Cambridge Memory Clinic.

Tilmeldingsfrist: 2. marts 2018 

 
 
 

Inden kurset skal du tage ABC Demens e-learning på egen hånd. På dagen arbejder vi i dybden med personcentreret omsorg, indrager cases og kursisternes oplevelser fra egen praksis. Kurset er for alle, der arbejder i hjemmepleje eller plejeboliger.

Tilmeldingsfrist: 25. jan. 2018

 
 
 
DemensDagene 2018

Spar 1.000 kroner ved tilmelding før 6. februar 2018. 

 
 
 
Nyt om Demens udkommer ca. 6-8 gange årligt. Besøg videnscenterfordemens.dk eller følg os på facebook og twitter

Afmeld nyhedsbrev