Nationalt Videnscenter for Demens 
Kontakt os på tlf.: 3545 6922 
eller send en mail til:

vide@regionh.dk
 
 
  21-09-2016

Kære læser

I dag – 21. september – er det international Alzheimerdag, hvor foreninger og organisationer verden over sætter ekstra fokus på Alzheimer, der er den mest udbredte demenssygdom. På verdensplan er næsten 47 millioner mennesker i dag ramt af demens. Dette tal forventer 'Alzheimer Disease International' at være tredoblet i 2050. 

Med venlig hilsen

Nationalt Videnscetner for Demens

 
 
mennesker_flok_1200x500px.jpg
International Alzheimerdag 2016

I dag – 21. september – er det international Alzheimerdag, hvor foreninger og organisationer verden over sætter ekstra fokus på Alzheimers sygdom, der er den mest udbredte demenssygdom. I Danmark markeres dagen blandt andet med indsamling, huskekager og forskerpriser.

 
Injektion_web.jpg
Forsøg med immunterapi mod Alzheimer

Et forsøgslægemiddel har vist sig at kunne mindske ophobninger af skadelige proteinstoffer i hjernen hos patienter med begyndende Alzheimers sygdom. Kommende forsøg skal afklare, om midlet også kan forsinke kognitiv svækkelse.

 
20151021TB_NVD_Plejehjem80_lowres.jpg (1)
Hvordan forsinker man tab af praktisk funktionsevne ved demens?

Kombinationen af fysisk træning, demensmedicin og psykosocial støtte ser ud til at være den mest effektiv måde at forsinke det gradvise tab af praktisk funktionsevne i hverdagen ved demens.

 
20160126TB_NVD_Genre34-1200x800.jpg
Befolkningsscreening for demens?

Rettidig opsporing og diagnosticering af demens rummer mange fordele for både patienter og pårørende. Alligevel er de fleste fagfolk enige om, at egentlig befolkningsscreening for demens rummer flere ulemper end fordele.

 
20151021TB_NVD_Plejehjem77_lowres.jpg
Etnisk ulighed i pleje og behandling

Andelen af ældre med demens fra ikke-vestlige lande, der bor i plejebolig eller er i behandling med demensmedicin, er væsentligt lavere end andelen af danskfødte ældre med demens. Det viser nyt dansk registerstudie. 

 
 

Hør bl.a. om forsigtighedregler ved medicinforbrug hos ældre med demens. Fokus på antidepressiva, smertestillende medicin og antipsykotika.  

Målgruppe: Forskere, læger, psykologer, sygeplejersker, demenskoordinatorer og andre, der arbejder med demens.

Tilmeldingsfrist: Mandag den 14. november 2016.

 
 
 

Like vores facebook-side og få nyt om forskning, uddannelse, viden og værktøjer.   

Viden om Demens - facebook

 
 
 

'Nyt om Demens' udkommer ca. 6-8 gange årligt. Besøg også videnscenterfordemens.dk, hvor du finder viden, værktøjer og uddannelse for alle, der arbejder med demens.  

Afmeld nyhedsbrev