Nationalt Videnscenter for Demens
Kontakt os på tlf.: 3545 6922
eller send en mail til:

vide@regionh.dk
 
 
  25-02-2015

Kære læser,

Demens er en af de mest frygtede sygdomstilstande og antallet af mennesker med demens forventes at stige kraftigt de næste 20 år – både i Danmark og på verdensplan. Mennesker med demens har samme behov som alle andre for at føle sig inkluderet i familien, vennekredsen og samfundet for at kunne leve et godt liv. Men de har behov for støtte og hjælp, for at det kan lykkes.

Dette er præcis baggrunden for, at vi med DemensDagene 2015 sætter fokus på, hvordan vi kan indrette et demensvenligt samfund.

Husk, at du har mulighed for at præsentere dit eget udviklings- eller forskningsprojekt ved DemensDagene i form af en poster eller et foredrag. Ansøgningsfristen er 2. marts!

I løbet af foråret kan vi præsentere de første resultater fra ADEX-studiet, hvor patienter med Alzheimers har gennemgået hård fysisk træning. ADEX er også en alliance af hukommelsesklinikker i Danmark, som samarbejder om metoder til diagnostik, behandling og forskning. Læs mere i dette nyhedsbrev.

Vi håber at se dig ved DemensDagene 11.-12. maj i København! 

Venlig hilsen
Nationalt Videnscenter for Demens

 
 
plejer_seniormand_glade1200x500.jpg
Udadreagerende adfærd kan forebygges
Det er muligt at begrænse udadreagerende adfærd blandt borgerne og forbedre arbejdsmiljøet på plejecentre. Det viser en grundig evalueringsrapport som SFI har udarbejdet for Socialstyrelsen.
 
Forskere ser paa scanning
Få overblik over Alzheimerforskingen 2014
Læs Alzheimer Research Forums oversigt over de mest markante og omdiskuterede resultater fra demensforskningens frontlinje i året, der gik (2014).
 
Dame_trist_1200x500px.jpg
Psykiske symptomer kan være forvarsel om demens
Irritabilitet, nedtrykthed og forstyrrelser i døgnrytmen kan være tidlige symptomer på demens. Symptomerne ses hos mange ældre, men er mere udtalte hos ældre, der senere i livet får en demensdiagnose.
 
demensdoedsfald_1995_2013_graf
Flere dør af demenssygdomme
Ifølge Dødsårsagsregisteret for 2013 udgør Alzheimers sygdom og andre demenssygdomme til sammen den femte hyppigste dødsårsag i Danmark.
 
piller_tabletter_1200x500px.jpg
Gængse lægemidler kan øge demensrisiko hos ældre
Langvarig brug af visse typer medicin mod bl.a. allergi, høfeber, depression og ufrivillig vandladning ser ud til at øge risikoen for at udvikle demens med godt 50 pct.
 
mennesker_flok_1200x500px.jpg
Globalt initiativ mod demens
International ekspertgruppe formulerer 10 anbefalinger til verdens regeringer for at tackle de globale udfordringer ved demens. Anbefalingerne kan læses i en rapport fra World Innovation Summit for Health (WISH) Dementia Forum.
 
Kurser og konferencer
Se aktuelle kurser og konferencer om demens. Vi tilbyder også kurser til hjemkøb, hvor vi kommer ud på din arbejdsplads og underviser i de temaer, der er relevante for netop jeres team.
 
 
DemensDagene 2015

Kom og vær med, når 900 fagfolk mødes 11.-12. maj til DemensDagene. Årets tema er "Et Demensvenligt Samfund". Husk, at der er penge at spare ved tidlig tilmelding. 

 
link
Læs mere og tilmeld dig her
 
 
 
Postertilmelding

Præsenter resultater og erfaringer fra dine forsknings- og udviklingsprojekter - enten som et frit foredrag eller en poster på DemensDagene.

 
link
Tilmeldingsfrist 2. marts
 
 
 
ADEX-alliancen

I forlængelse af ADEX-projektet har en række udredningsenheder for demens besluttet at fortsætte et samarbejde vedrørende harmonisering af diagnosekriterier samt test og skalaer og forskning.

 
link
Se klinikker i ADEX-alliancen
 
 
 
Nyhedsbrev om demens udkommer ca. 6 gange årligt. Besøg videnscenterfordemens.dk eller følg os på facebook og twitter
Nationalt Videnscenter for Demens, Rigshospitalet - afsnit 6922, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø. 

Afmeld nyhedsbrev

Afmeld nyhedsbrev