Nationalt Videnscenter for Demens,
Rigshospitalet, afsnit 6922
Blegdamsvej 9,
2100 København Ø
Tlf. 35456922

vide@rh.regionh.dk
 
 
Nyhedsbrev fra Nationalt Videnscenter for Demens   16-12-2014
Kære [fullname,fallback=læser], Her får du sommerens nyhedsbrev om demens. Vi er netop vendt hjem efter Folkemødet 2014, hvor vi mødte et overvældende antal spørgelystne gæster og debatterende politikere. Læs artiklen længere nede i dette nyhedsbrev. I juli måned afholdes verdens største Alzheimerkonference, AAIC, i København, og tusinder af forskere fra mere end 60 lande mødes i Bellacentret. Vi deltager og er stolte over, at rigtig mange af vores egne forskere og medarbejdere skal holde oplæg eller præsentere posters om deres arbejde. Ikke mindst er vi glade for den store interesse for det særlige 2-dages program om pleje og omsorg, hvor flere end 650 har tilmeldt sig. Og så har en ny Demensalliance har set dagens lys. ÆldreSagen , ALzheimerforeningen, Pensam og FOA er gået sammen om at skabe ’det bedste liv med demens’. Nationalt Videnscenter for Demens holdt oplæg den 18. juni på det indledende strategiseminar og hilser Demensalliancen velkommen. Vi glæder os til et fortsat samarbejde om, hvordan Danmark griber udfordringen med et stigende antal demensramte an. Rigtig god sommer!
 
 
laeringhelelivet
Job og fritidsaktiviteter forsinker mental aldring
Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet er forbundet med svækkelse af det mentale funktionsniveau. Omvendt kan den mentale aldring forsinkes, hvis man fortsætter med at arbejde, deltager i uddannelse eller kurser eller er aktiv i foreningsarbejde.
 
abc logo
Nyt modul om pårørende klar i ABC Demens
ABC Demens er et e-learningsværktøj målrettet plejepersonale. Flere end 4.200 brugere har allerede oprettet en profil på ABC Demens. Kurset er opbygget i moduler, og der er nu hele syv moduler klar - det seneste modul handler om, hvordan demenssygdom også påvirker de pårørende.
 
trafiklys
Beregn din risiko for demens - og lær om forebyggelse
V vil gerne sætte fokus på forebyggelse, for mange er ikke klar over, at man faktisk kan gøre noget for at nedsætte sin risiko for at få en af de mange hjernesygdomme, som medfører demens. Testen giver et fingerpeg om din risiko for at udvikle demens på lang sigt.
 
pengesedler_460x180px
Demens koster omkring 24 milliarder årligt
De samfundsmæssige udgifter forbundet med demens i Danmark kan på baggrund af en svensk rapport anslås til at ligge i omegnen af 24 mia. Heraf udgør udgifter til plejeboliger og hjemmehjælp langt den tungeste post med 22-23 mia.
 
kynisk
Øger kynisk mistro risikoen for demens?
Ifølge en finsk undersøgelse har ældre mennesker med en kynisk mistroisk holdning til andre op til tre gange så høj risiko for at udvikle demens end mere tillidsfulde personer. Denne negative holdning til andre er tidligere sat i forbindelse med øget risiko for bl.a. hjertekarsygdom.
 
blod_460x180px
Ungt blod forynger ældre musehjerner
Tilførsel af blod fra unge mus har en foryngende virkning på hjernen hos gamle mus. Neuronerne i hippocampus danner flere indbyrdes forbindelser og hukommelsen bliver bedre. Effekten hænger sammen med aktiveringen af et særligt protein i hjernen.
 
 
Stor interesse for demens på Folkemødet
Fire dages Folkemøde er vel overstået. Vi deltog for første gang og oplevede en stor og levende interesse for demensområdet.
 
link
Læs artikel og se billeder fra Folkemødet
 
 
 
Samling af opgaver til screening og klinisk vurdering af ældre (60+ årige) ved mistanke om kognitiv svækkelse eller demens.
 
 
 
Konferencen gør status over projekt Migrationsskole for demens-omsorgen i Øresundsregionen. Frist for tilmelding: 25. august.
 
 
 
Flere end 200 har allerede tilmeldt sig konferencen om ledelse og god demensomsorg i Stockholm. Tag med! Frist for tilmelding: 20. sept.
 
 
 
Information om dette abonnement
Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt din mailadresse: [email] til nyhedsbrevet via www.videnscenterfordemens.dk
Hjælp til nyhedsbrev
Oplever du problemer, eller har du spørgsmål til dit abonnement, så kontakt os på ovenstående link
Afmeld nyhedsbrev
Ønsker du at afmelde dit abonnement, tryk på ovenstående link

Afmeld nyhedsbrev