Nationalt Videnscenter for Demens,
Rigshospitalet, afsnit 6922
Blegdamsvej 9,
2100 København Ø
Tlf. 35456922

vide@rh.regionh.dk
 
 
ABC-Demens. App til iPhone. Etniske minoriteter. En kur mod Alzheimers sygdom?   16-12-2014
Kære [fullname,fallback=læser], Nyudvikling præger demensområdet - både inden for udredning, pleje og behandling. Her vil vi blot nævne nogle få initiativer som personale, patienter og pårørende kan se frem til: Det dansk-svenske samarbejde "Migrationsskolen" afholder i 2013 kurser om demens med fokus på indvandrergrupper. Tanken er, at sundhedspersonale fra Øresundsregionen skal mødes for at tilegne sig viden og udveksle erfaringer om de faglige udfordringer, der kan opstå, når personer fra etniske minoriteter udvikler demens. Nye redskaber til plejepersonale er også på vej. I Nationalt Videnscenter for Demens udvikler vi en webbaseret uddannelse via e-learning, der hedder "ABC-Demens". Fra maj 2013 vil vi ganske gratis tilbyde dette produkt til alle, der beskæftiger sig med pleje og omsorg. App'en "Viden om demens" bliver også snart tilgængelig for et bredere publikum. I september 2012 lancerer vi en udgave af det populære værktøj til iPhone-brugere, så flere får mulighed for at kvalificere deres observationer og reagere på symptomer hos personer med demens. Sidst men ikke mindst, er der nyt om vacciner mod Alzheimer og Parkinsons sygdom. Forskere er kommet et skridt videre, men der er lang vej endnu, før man kan tilbyde en kur. På hjemmesiden forklarer vi, hvorfor det tager så lang tid at udvikle lægemidler til behandling af demens og andre sygdomme. Vi håber, at I - ligesom os - glæder jer over de kommende initiativer og ellers gør brug af den eksisterende viden, tilbud om uddannelse og værktøjer på www.videnscenterfordemens.dk. God sommer til alle!
 
 
alz-vaccine
Vaccine mod Alzheimers sygdom måske undervejs
Forskere fra Karolinska Instituttet i Sverige har opnået positive resultater med en aktiv vaccine mod beta-amyloid. Håbet er, at vaccinen kan dæmpe eller bremse visse aspekter af sygdommens udvikling.
 
lab
Første skridt mod afprøvning af Parkinsonvaccine
En klinisk afprøvning af en mulig immunterapi mod Parkinsons sygdom er for første gang sat i søen af et firma i Wien. Vaccinen, der går under det mundrette forsøgsnavn PD01A, retter sig mod alfa-synuclein – et proteinstof, der menes at have en skadelig virkning på hjernecellerne.
 
film
Biblioteket udvider sig fortsat med nye titler inden for litteratur og film. Nu kan du også finde referencer til TV-udsendelser om demens.
 
learn2
Nationalt Videnscenter for Demens barsler med udvikling af e-learning, til personale, der arbejder inden for pleje og omsorg. ABC-Demens ventes færdigt i maj 2013.
 
app - kampagne
iPhone-brugere kan snart hente demens-app
Region Hovedstaden har besluttet at videreudvikle app'en Viden om demens, så du efter sommerferien kan hente den til din iPhone.
 
sværdemens
Til dig, der står i det vanskelige omsorgsarbejde og som i hverdagen møder beboere, hvor det kan være svært at samarbejde omkring plejen. Kurset i Esbjerg består af to moduler, der afholdes 28. august og 2. oktober.
 
demens5der
Mennesker med demens har øget risiko for at komme i delirøs tilstand og for at udvikle en depression. Lær at læse tegnene på kurset i Hillerød den 4. september eller i Herning den 6. september.
 
motionscykel2.png
Alzheimerforeningen afholder et symposium på engelsk om fysisk træning og Alzheimers sygdom. Symposiet foregår i København den 20. september og tilmelding sker på foreningens hjemmeside - alzheimer.dk
 
palliativ indsats
Hvordan sikres mennesker med demens en sidste levetid med værdighed og livskvalitet? Lær mere på kurset, der afholdes i Odense den 27. september.
 
skandinavisk konf
De tre skandinaviske videnscentre fører for første gang ledere på demensområdet sammen for at søge svar på fremtidens udfordringer. Konferencen finder sted i København den 22.-23. oktober.
 
forskningskonference og phd kampagne
Hør danske Bente Klarlund, finske Miia Kivipelto og Laura Fratiglioni fra Sverige fortælle om forebyggelse og risikofaktorer for demens den 30. november i København.
 
 
Vejen til helbredelse
Mange forskere har tidligere forsøgt at finde en vaccine mod demens. Hvorfor er en kur mod sygdommene så lang tid undervejs?
 
link
Læs mere om afprøvning af medicin
 
 
 
Hvordan underviser man andre i at omgås og hjælpe mennesker med demens?
 
 
 
Få et indblik i dagligdagen hos tre patienter med forskellige typer af frontotemporal demens samt de pårørendes tanker og reaktioner både før og efter diagnosen.
 
 
 
Et skandinavisk samarbejde sætter fokus på personer fra etniske minoriteter med demens. I 2013 tilbydes der kurser om emnet blandt personale i Øresundsregionen.
 
 
 
Information om dette abonnement
Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt din mailadresse: [email] til nyhedsbrevet via www.videnscenterfordemens.dk
Hjælp til nyhedsbrev
Oplever du problemer, eller har du spørgsmål til dit abonnement, så kontakt os på ovenstående link
Afmeld nyhedsbrev
Ønsker du at afmelde dit abonnement, tryk på ovenstående link

Afmeld nyhedsbrev