Nationalt Videnscenter for Demens,
Rigshospitalet, afsnit 6922
Blegdamsvej 9,
2100 København Ø
Tlf. 35456922

vide@rh.regionh.dk
 
 
DemensDagene 2012. Temadag om alkohol og demens. Kurser med fokus på svær demens og mange andre emner.   16-12-2014
Kære [fullname,fallback=læser], Den 7.-8. maj 2012 ser vi frem til DemensDagene, der afholdes på Tivoli Hotel og Congress Center. Tilmelder I jer inden den 21. februar, sparer I kr. 300 pr. person. Allerede nu har mere end 200 fagpersoner meldt deres ankomst til konferencen, der sætter diagnosen til debat. Igen i år kan I synliggøre lokale indsatser og projekter om demens. Hold et frit foredrag eller præsentér en poster og vind adgang til næste års konference! På utallige opfordringer holder vi en temadag om alkohol og demens. Eksperter fra forskellige fagområder vil i løbet af dagen belyse temaet fra flere vinkler: Hvornår kan man tale om "alkoholdemens"? Hvordan tilrettelægges afrusning og behandling af demente med alkoholmisbrug? Og hvordan skabes det professionelle møde med alkoholikeren? Hør også holdninger og handlinger til at håndtere alkoholisme og livskvalitet den 30. marts i København. Der er masser af viden, værktøjer og inspiration at hente på andre af videnscentrets kurser, konferencer, temadage samt efteruddannelse - vi glæder os til at se jer!
 
 
svær demens - svær for hvem - lille
Kender du til det vanskelige omsorgsarbejde, hvor samarbejde omkring plejen med beboeren er svært? Få hjælp på kurset, der foregår den 20. marts og 2. maj i Roskilde.
 
få styr på loven
Hvilke rettigheder har borgeren eller patienten? Og hvilke regler gælder for personalet? Juraen om demens er uomgængelig og omfangsrig - men vi giver dig et overblik den 16. april i Næstved eller 15. juni i Kolding.
 
beboeren med særlige behov
Arbejder du i en boenhed for beboere med demens med særlige behov? Specialist i neuropsykologi og supervision Grethe Petersen er klar til at lære fra sig onsdag den 25. april i Vejle.
 
tandsundhed - lille
At huske tandbørsten, når man glemmer dagen igår og hvor man bor, kan være en stor udfordring. Tandlæger og tandplejere kan tilmelde sig kurset den 10. maj i Aalborg eller den 31. maj i Middelfart.
 
pædtema
Hvordan underviser man andre i at omgås og hjælpe mennesker med demens? Få en introduktion til pædagogiske redskaber den 31. august i København.
 
demens5der
Kender du forskellen på delir, depression, droger, druk og defekte sanser? Lær at læse tegnene, så der hurtigt kan sættes ind med den rette behandling. Det sker i Hillerød den 4. september eller Herning den 6. september.
 
rehabilitering
Findes der evidens for rehabilitere mennesker med demens og hvilke metoder kan i så fald anvendes? Lær mere tirsdag den 4. september i Odense.
 
palliativ indsats
Mennesker med demens har også krav på en sidste levetid med værdighed og livskvalitet. Et alvorligt emne tages under behandling den 27. september 2012 i Odense samt torsdag den 24. januar 2013 i Aarhus.
 
skandinavisk konf
De tre skandinaviske videnscentre på demensområdet kan bl.a. præsentere Dawn Broker, professor ved University of Worchester, England samt flere eksperter i ledelse og demens. Mød andre ledere på demensområdet den 22.-23. oktober i København.
 
specialistkursus for læger
Kun for speciallæger i neurologi, geriatri og psykiatri samt neuropsykologer, som arbejder med patienter med kognitive forstyrrelser. Det sker fredag den 20. april i København.
 
perceptuelle forstyrrelser
Til fagpersoner, der ønsker en dybdegående og grundig gennemgang af visuoperception. Efteruddannelsen afholdes fredag den 15. juni i København.
 
 
Finn Zierau, speciallæge i psykiatri og ansvarlig for behandlingen på alkoholenhederne i København, Marianne Peter, sygeplejerske og alkoholkonsulent og Bo Pedersen, forstander på Bryggergården.
 
 
 
Årets største demenskonference står for døren. Hør 12 forskellige symposier om bl.a. depression, rehabilitering, teknologi, dyrs betydning for demente, Parkinsons sygdom og Lewy body demens samt mange andre emner.
 
 
 
Hvilke adfærdsforstyrrelser ses i forbindelse med demens? Er det muligt at forebygge adfærds-forstyrrelser? Temadagen foregår onsdag den 6. juni i Aarhus.
 
 
 
Information om dette abonnement
Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt din mailadresse: [email] til nyhedsbrevet via www.videnscenterfordemens.dk
Hjælp til nyhedsbrev
Oplever du problemer, eller har du spørgsmål til dit abonnement, så kontakt os på ovenstående link
Afmeld nyhedsbrev
Ønsker du at afmelde dit abonnement, tryk på ovenstående link

Afmeld nyhedsbrev