Nationalt Videnscenter for Demens,
Rigshospitalet, afsnit 6922
Blegdamsvej 9,
2100 København Ø
Tlf. 35456922

vide@rh.regionh.dk
 
 
Nationalt Videnscenter for Demens ønsker alle en glædelig jul!   16-12-2014
Kære [fullname,fallback=læser], Året går på hæld, og et nyt kan snart begynde. I Nationalt Videnscenter for Demens ser vi frem mod 2014 ved som vanligt at udgive næste års kursuskatalog. Kataloget er sendt ud til ca. 4.000 fagpersoner. I Migrationsskolen er der nu udkommet en række faktaark på andre sprog: arabisk, tyrkisk, farsi, polsk, urdu og serbisk/kroatisk/bosnisk. Alle arkene findes som pdf på videnscentrets hjemmeside. I 2014 afholder vi ikke DemensDagene men til gengæld afholdes Alzheimer's Association International Conference (AAIC) næste sommer i København. Læs mere om dette løbende på vores hjemmeside. Med årets sidste nyhedsbrev vil vi i Nationalt Videnscenter for Demens desuden benytte lejligheden til at takke alle samarbejdspartnere, brugere af vores tilbud samt bidragsydere. Vi glæder os til det fremtidige samarbejde i 2014. Husk, at du også kan finde Nationalt Videnscenter for Demens på Facebook og Twitter! www.facebook.com/VidenOmDemens www.twitter.com/VidenOmDemens I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår!
 
 
husketest
Test din hukommelse
Vi har udviklet en kort husketest - og nu har vi brug for din hjælp. Derfor opfordrer vil til, at så mange forskellige personer som muligt tager testen. På den måde kan vi sammenligne, hvordan personer med forskellige alder og uddannelse klarer en sådan test.
 
ben på bånd
Sund livsstil forebygger demens effektivt
Risikoen for at udvikle demens nedsættes med knap to tredjedele ved en sund livsstil baseret på at droppe tobakken, holde vægten nede, spise frugt og grønt, holde sig i fysisk form og begrænse alkoholforbruget.
 
blodtryk
Højt blodtryk knyttet til tegn på Alzheimer
Midaldrende med forhøjet blodtryk har øget risiko for tegn på begyndende Alzheimers sygdom i hjernen. Ny amerikansk forskning tyder på en sammenhæng mellem de mekanismer, der regulerer kredsløbet, og sygdomsmekanismerne bag Alzheimers sygdom.
 
vejledning
Ny udgave af vejledning
Vejledning til sagsbehandlere - Huntingtons sygdom er netop udkommet i 2. udgave. Den nye udgave indeholder en revideret paragrafnøgle samt et udbygget afsnit om hjælpemidler.
 
magtanvendelse.png
Skal demente kunne behandles mod deres vilje?
Institut for Menneskerettigheder vurderer i en ny rapport, at lovgivningens udformning kan være med til at skabe forvirring og usikkerhed i plejen af demente. Læs her hvad Instituttet anbefaler vedr. en lovændring.
 
0314, personcentreret omsorg
Fokus på livskvalitet for mennesker med demens
Forskningskonferencen den 29. november satte fokus på forskning i psykosociale interventioner, som kan styrke demenspatienters ressourcer og handlekompetencer.
 
ældre spiller kort
Tvivlsom effekt af kognitiv træning ved demens
Kognitiv træning ser ikke ud til at kunne forbedre hverken humør eller det kognitive eller praktiske funktionsniveau hos personer med demens. Men kognitiv rehabilitering, der er en beslægtet behandlingsform, har vist lovende resultater.
 
 
Nationalt Videnscenter for Demens afholder i samarbejde med Palliativt Videncenter en temadag, hvor der sættes fokus på palliation og demens.
 
 
 
Antallet af ældre med indvandrerbaggrund ventes at blive firdoblet over de kommende år. Dermed stiger antallet af mennesker med demens med anden etnisk oprindelse end dansk.
 
 
 
Det kan ofte være en udfordring at skabe aktiviteter og samvær, der kan være med til at samle en gruppe af mennesker med forskellige demenssygdomme og stadier af demens.
 
 
 
Information om dette abonnement
Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt din mailadresse: [email] til nyhedsbrevet via www.videnscenterfordemens.dk
Hjælp til nyhedsbrev
Oplever du problemer, eller har du spørgsmål til dit abonnement, så kontakt os på ovenstående link
Afmeld nyhedsbrev
Ønsker du at afmelde dit abonnement, tryk på ovenstående link

Afmeld nyhedsbrev