Nationalt Videnscenter for Demens,
Rigshospitalet, afsnit 6922
Blegdamsvej 9,
2100 København Ø
Tlf. 35456922

vide@rh.regionh.dk
 
 
Husk den internationale Alzheimerdag. Hør om risikofaktorer og forebyggelse, rehabilitering, palliativ indsats mm.   16-12-2014
Kære [fullname,fallback=læser], Den internationale Alzheimerdag den 21. september sætter traditionen tro fokus på de alvorlige demenssygdomme. Ofte sker det med nye tal om forekomsten af demens. Men det er ikke længere nogen nyhed, at der bliver flere demente i fremtiden. Og vi ved også, hvor svært det er at finde nye vacciner mod Alzheimers sygdom. Måske kan fysisk træning kan hjælpe? Et internationalt symposium sætter fokus på fysisk aktivitet og Alzheimers sygdom den 20. september, og forskningsprojektet ADEX er godt i gang med at undersøge samme problemstilling. Det venter vi os meget af. Mærkedagen giver også anledning til at huske omverdenen på, at det kræver både hjerne og hjerte at arbejde med demens. Demens kræver vores opmærksomhed, fordi sygdommenes svækkelse af hukommelsen og ændring af personligheden fører mange problemstillinger med sig: Når personalet skal inddrage personer med hukommelsessvækkelse i en aktivitet, når love og regler ikke tager højde for dementes eventuelt manglende dømmekraft, og når personer med demens udviser en adfærd, der er til skade for dem selv og/eller overskrider andres grænser. I efterårets kurser, konferencer og temadage stiller vi bl.a. skarpt på hvordan og hvornår man kan tale om rehabilitering af demente, hvad man kan gøre for at forebygge sygdommene samt hvordan personalet organiserer den palliative indsats af personen med demens. Disse og mange andre emner fylder meget i det daglige arbejde med at udrede, behandle og yde pleje og omsorg til mennesker med demens. I Nationalt Videnscenter for Demens håber vi på, at så mange fagpersoner som muligt vil få glæde af disse tilbud. God fornøjelse!
 
 
pædtema
Hvordan underviser man andre i at omgås og hjælpe mennesker med demens? Få indsigt i pædagogiske redskaber, der kan bruges af undervisere på temadagen den 31. august i København.
 
motionscykel.png
Alzheimerforskningsfonden arrangerer et internationalt symposium om fysisk træning og Alzheimers sygdom. Det foregår den 20. september i København - tilmeld dig på alzheimer.dk.
 
huskekage
21. september er den internationale Alzheimerdag, hvor der sælges huskekager i udvalgte supermarkeder lavet på brødrene Prices opskrift.
 
palliativ indsats
Hvordan sikres mennesker med demens en sidste levetid med værdighed og livskvalitet? Lær mere på kurset den 27. september 2012 i Odense eller 24. januar 2013 i Aarhus.
 
skandinavisk konf
Pleje og omsorg af mennesker med demens rummer mange udfordringer og dilemmaer, hvor der må bygges bro mellem interesser og retninger. Ledere kan lære mere den 22.-23. oktober i København.
 
konsulenten
Har du tænkt over din egen rolle som konsulent, og hvordan du kan bruge din faglighed konstruktivt? Vær med den 6. november 2012 i Aarhus eller den 6. februar 2013 i Roskilde.
 
meningsfuldeoplevelser
Dette kursus tager afsæt i viden om demenssygdomme og de kognitive funktionstab, men med fokus på personen bag demensen og det at have en hverdag med meningsfulde oplevelser. Lær mere den 21. november i Odense.
 
rehabilitering
Findes der evidens for at rehabilitere mennesker med demens og hvilke metoder kan anvendes? Find svar på temadagen, der foregår i Odense den 4. december 2012.
 
frivillig2
Demenskoordinatorerne i Danmark holder årskursus den 12.-14. september i Nyborg. Og Dansk Medicinsk Selskab afholder temadag om lægefaglige udfordringer på plejehjem - herunder også demens - den 26. oktober i København.
 
app iphone
App om demens - nu også til iPhone og iPad
I september vil du kunne hente app'en Viden om demens i AppStore til din iPhone og iPad. App'en kan også downloades til Android-baserede mobiltelefoner via Google Play.
 
 
Hør danske Bente Klarlund, finske Miia Kivipelto og Laura Fratiglioni fra Sverige og andre forskere fortælle om forebyggelse og risikofaktorer ved demens den 30. november i København.
 
 
 
Vi søger en uddannelseskonsulent, der skal hjælpe os med at planlægge og afvikle kursusaktiviteter samt videreudvikle de landsdækkende og lokale uddannelsesaktiviteter om demens.
 
 
 
Status på ADEX
Forskningsprojektet ADEX er godt i gang. Første hold af patienter med Alzheimers sygdom har gennemgået et fysisk træningsprogram med gode erfaringer til følge.
 
link
Sved på panden vækker begejstring blandt Alzheimer-patienter
 
 
 
Information om dette abonnement
Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt din mailadresse: [email] til nyhedsbrevet via www.videnscenterfordemens.dk
Hjælp til nyhedsbrev
Oplever du problemer, eller har du spørgsmål til dit abonnement, så kontakt os på ovenstående link
Afmeld nyhedsbrev
Ønsker du at afmelde dit abonnement, tryk på ovenstående link

Afmeld nyhedsbrev