Nationalt Videnscenter for Demens,
Rigshospitalet, afsnit 6922
Blegdamsvej 9,
2100 København Ø
Tlf. 35456922

vide@rh.regionh.dk
 
 
Værd at huske: International Alzheimer-dag den 21. september 2012   16-12-2014
Kære [fullname,fallback=læser], 85.000 danskere. Mere end 36 millioner mennesker på verdensplan. Så mange personer lider af demens, hvoraf Alzheimers sygdom tegner sig for mere end halvdelen af alle tilfælde. Derfor er dagen i dag værd at markere. For de der bærer sygdommen. For de, der er pårørende til en patient. For de, der arbejder med demens - inden for forskning, behandling, pleje og omsorg. Mange ved fortsat ikke, hvad demens er for en størrelse samt hvad symptomerne dækker over. Det betyder, at patienter og pårørende kan opleve at blive stigmatiseret i samfundet: Svært er det at fortælle om en sygdom, som ikke kan ses. Svært kan det også være at blive henvist til videre udredning, hvis den udbredte opfattelse er, at hukommelsesproblemer er normalt. For det er det ikke. Demens er et tegn på sygdom - og derfor bør vi altid benævne det Alzheimers sygdom, hvis det er denne diagnose, der er tale om. Måske ved du ikke alt om Alzheimers sygdom? I dette nyhedsbrev på årets internationale Alzheimerdag har du chancen for at opfriske og/eller hente ny viden om demens samt sætte fokus på et vigtigt sygdomsområde. Med ønsket om en god mærkedag og fortsat kamp for vores fælles mærkesag!
 
 
alois alzheimer
Hvem er Alois Alzheimer? Er sygdommen arvelig? Og hvordan forandrer hjernen sig ved Alzheimers sygdom? Find svarene på hjemmesiden og bliv klogere på demens.
 
svedbånd lille
Forskere forsøger at finde ud af om patienter kan træne beta-amyloid ud af hjernen - populært sagt. Følg med i ADEX-projektet, hvor 200 patienter deltager i et systematisk træningsprogram.
 
huskekage
I Danmark er Huskekagen på opskrift af brødrene Price et fast indslag på den internationale Alzheimerdag. Frivillige for Alzheimerforeningen står for salget ved din lokale føtex og Bilka.
 
yngre demente
Pårørende har brug for hjælp
Belastningen for pårørende er stor, når der skal ydes pleje og omsorg fx til patienter med Alzheimers sygdom Derfor skal personale også holde godt øje med sundhed og trivsel hos ægtefællen eller det nære familiemedlem.
 
alzforskfond
Alzheimer-forskere modtager hæder
Alzheimerforskningsfonden uddeler hvert år priser til forskere, der har har gjort en særlig indsats for patienter med demens eller deres pårørende.
 
adi
Ny rapport om stigmatisering af demente
Alzheimer's Disease International har i deres årlige rapport sat fokus på stigma og demens. Rapporten samler erfaringer med hvordan personer med demens og deres pårørende på forskellig vis har oplevet at blive stigmatiseret.
 
 
Kan man forebygge demens? Og hvilke risikofaktorer kan være medvirkende til de forskellige demenssygdomme? Lær mere på årets forskningskonference den 30. november 2012 i København.
 
 
 
App med øje for demens
Personale kan nu også hente app'en Viden om demens til iPhone/iPad samt Android-telefoner. Værktøjet sætter fokus på symptomer og andre tilstande, der truer helbred og livskvalitet hos demente personer.
 
link
Hent den i Google Play/App Store
 
 
 
Personale på hospitaler og i psykiatrien, som udreder patienter for demens, mødes bl.a. for at høre oplæg om alkohol og demens samt vaskulær demens fra danske og internationale eksperter.
 
 
 
Information om dette abonnement
Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt din mailadresse: [email] til nyhedsbrevet via www.videnscenterfordemens.dk
Hjælp til nyhedsbrev
Oplever du problemer, eller har du spørgsmål til dit abonnement, så kontakt os på ovenstående link
Afmeld nyhedsbrev
Ønsker du at afmelde dit abonnement, tryk på ovenstående link

Afmeld nyhedsbrev