Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


brikker_menneskemaengde1200x800.jpg
Nyt estimat af forekomsten af demens

Ifølge et nyt estimat af forekomsten af demens er der ca. 87.000 personer med demens i Danmark. Det lyder måske af meget, men et tidligere estimat lå helt oppe omkring 97.000 personer med demens. Estimatet er udarbejdet af Alzheimer Europe. 

18. februar 2020

hånd1200.jpg
Højt medicinforbrug blandt ældre med demens

Siden årtusindeskiftet er andelen af ældre med demens, der behandles med flere typer receptpligtige lægemidler samtidigt  - også kaldet polyfarmaci - steget betydeligt i Danmark. Andelen af ældre uden demens, der anvender flere typer lægemidler samtidigt, er rundt regnet halvt så stor, men også i denne gruppe ses en betydelig stigning siden starten af 00’erne.

6. februar 2020

mennesker_flok_1200x500px.jpg
Internationalt topmøde om hjernesundhed

I oktober 2019 afholdt International Federation on Ageing (IFA) sit årlige topmøde. Fokus for topmødet, der foregik i København, var, at hjernens sundhedstilstand og det kognitive funktionsniveau kan understøttes og vedligeholdes igennem hele livsforløbet – et fænomen, der kaldes kognitiv reserve.

3. februar 2020

Ældre-kvinde_1200x800.png
Nyt koncept for demensvenlige sygehuse

Når et menneske med demens bliver indlagt, er det sygehuset opgave at sikre en behandling af høj kvalitet. Det kræver, at der bliver taget særlige hensyn. Som led i National Demenshandlingsplan 2025 er der nu udviklet et koncept for demensvenlige sygehuse. 

30. januar 2020

Ny bog om demens til patienter og pårørende

I dag udkommer bogen "Få det bedste ud af livet med demens". Bogen henvender sig til patienter og pårørende. Det faglige indhold er redigeret af professor og overlæge Steen Gregers Hasselbalch og neuropsykolog, ph.d. Laila Øksnebjerg fra Nationalt Videnscenter for Demens.

29. januar 2020

Mennesker_flok_1200px.jpg
Kan diabetesmedicin nedsætte risiko for demens?

Behandling med visse typer diabetesmedicin ser ud til som sidegevinst at mindske risikoen for senere udvikling af demens hos patienter med type-2 diabetes. Det indikerer et case-kontrolstudie baseret på data fra det Nationale Diabetesregister i Danmark. Der foreligger ingen undersøgelser af, om medicinen også skulle kunne mindske risikoen for demens hos patienter uden diabetes.

23. januar 2020

Senest opdateret: 04. juli 2019