Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


piller_pakker_1200px.jpg
Gængse lægemidler knyttet til øget demensrisiko

Lægemidler, der hæmmer signalstoffet acetylkolin – såkaldte antikolinerge lægemidler – anvendes bredt ved både somatisk og psykisk sygdom. Befolkningsundersøgelser viser dog, at langvarig brug af lægemidlerne kan være associeret med øget risiko for udvikling af demens senere i livet.

18. juli 2019

Brug-af-laegemidler_udgivelse_SST_1200x800.jpg
Informationsmateriale om lægemidler ved demens

Sundhedsstyrelsen har udgivet et informationsmateriale om brug af lægemidler ved demens. Materialet henvender sig  primært til plejepersonale, der arbejder med personer med demens og neuropsykiatriske symptomer. 

 

10. juli 2019

ADEX-træning-053_web.jpg
Kan fysisk træning hæmme inflammation ved Alzheimers sygdom?

Betændelsesreaktioner, også kaldet inflammation, i centralnervesystemet er en del af sygdomsbilledet ved Alzheimers sygdom. Det har ført til overvejelser om, hvorvidt det kunne have en gavnlig effekt på sygdomsudviklingen at bremse inflammation. Resultater fra et dansk studie tyder på, at fysisk træning kan bidrage til at hæmme inflammation ved Alzheimers sygdom.

9. juli 2019

ABC_PLeje_forside.jpg
ABC Demens - pleje og omsorg opdateres

En ny udgave af den gratis e-learning 'ABC Demens - pleje og omsorg' er på vej. Allerede nu kan man smugkigge i den nye version. Og i slutningen af året, vil hele kurset være lanceret i en opdateret version. 

4. juli 2019

G20Topmoede_demens_OSAKA2019.jpg
G20-ledere sætter fokus på demens

Den 28.-29. juni var G-20 ledere samlet til topmøde i Osaka for at drøfte de vigtigste verdensøkonomiske udfordringer. Topmødet sluttede med en fælles erklæring, hvor demens – for første gang – nævnes specifikt.

3. juli 2019

gruppe_minoritet_1200x800px.jpg
Udviklingen i dødelighed blandt personer med demens

Ældre med demens har to til tre gange så høj årlig risiko for at dø som ældre uden demens. I perioden 1996 til 2015 har den årlige dødelighed både blandt ældre med demens og i den samlede ældrebefolkning været jævnt faldende. Da dødeligheden fortsat er væsentligt forhøjet blandt ældre med demens, er der behov for tiltag, der kan forbedre helbredstilstanden og mindske dødeligheden i denne gruppe.

2. juli 2019

Senest opdateret: 04. juli 2019