Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


ADEX traening 460x180px
Fysisk træning gavner kolesterolprofil ved Alzheimer

Et 16-ugers forsøg med moderat til hård fysisk træning til ældre mennesker med Alzheimers sygdom viser, at træning har en gavnlig effekt på kolesterolniveauerne i blodet, idet det ’sunde’ HDL-kolesterol øges. Tidligere forskning har påvist en sammenhæng mellem et højt niveau af HDL-kolesterol hos ældre og bedre bevarelse af åndsevnerne.

18. maj 2020

årsmag-2020.jpg
Årsmagasin 2020

Dette årsmagasin byder på interessante artikler om emner inden for demensforskningen - lige fra tal, livskvalitet og forebyggelse. Læs fx det store interview med psykolog Bob Woods og om vores interesse for Kognitiv Stimulationsterapi (CST). Der er også artikler om demens og dødelighed, om vores nye e-learning samt om nye tiltag i forbindelse med Værktøjkassen - støtte til et liv med demens.

13. maj 2020

20160126TB_NVD_Genre42-1200x800.jpg
Lovende blodprøve for Alzheimers sygdom

Svenske og amerikanske forskere har afprøvet en blodprøvebaseret markør, der med høj præcision kan bidrage til at diagnosticere Alzheimers sygdom tidligt i sygdomsforløbet. De håber, at prøven snart kan anvendes i klinisk praksis.

11. maj 2020

demensuge2020.png
Demensugen slår dørene op for musikalsk samvær

Fra mandag den 4. maj kan du hver dag kl. 16 på Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmarks facebookside få gode råd til musikalsk samvær for mennesker med demens. Du kan blandt andre møde musikterapeuter med speciale i demens, som kommer med gode råd.

4. maj 2020

Menneskemængede_460x180px
Hvilken rolle spiller infektioner i udvikling af Alzheimers sygdom?

Ideen om at infektioner kan have betydning for igangsætning og udvikling af Alzheimers sygdom blev fremsat for mere end 30 år siden, men vandt ikke den store genklang blandt forskere. De senere år er der imidlertid dukket ny viden op, der understøtter en mulig sammenhæng.

1. maj 2020

portraet_senior_mand.jpg
Diagnosekriterier for forstadier til demens med Lewy bodies

En international ekspertgruppe i Lewy body demens har formuleret et forslag til diagnosekriterier for MCI med Lewy bodies beregnet til anvendelse inden for forskning. 

27. april 2020

Senest opdateret: 04. juli 2019