Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


piller1200.jpg
Nøgletal: Forbrug af antipsykotisk medicin ved demens

I Danmark er omtrent hver femte borger med demens i behandling med et antipsykotisk lægemiddel. Andelen af borgere med demens, der behandles med antipsykotisk medicin varierer betydeligt på tværs af regionerne. Den højeste andel finder man i Region Hovedstaden, mens den laveste andel ses i Region Nordjylland.

17. oktober 2019

øje1200.jpg
Øjets nethinde afslører Alzheimers sygdom

Forskere fra Australien og Canada har demonstreret, at scanning af nethinden kan afsløre forandringer, der er udtryk for tidlige tegn på Alzheimers sygdom. Nethindescanning har – hvis de foreløbige resultater holder stik - potentiale til at blive en ikke-invasiv og let tilgængelig biologisk markør for Alzheimers sygdom.

14. oktober 2019

Laila-ph.d..jpg
Ph.d.-afhandling: Velfærdsteknologi i hverdagen

Kan velfærdsteknologi hjælpe mennesker med demens med at mestre hverdagslivet? Neuropsykolog, Laila Øksnebjerg har netop forsvaret sin ph.d., og hun har undersøgt, hvordan velfærdsteknologi kan designes og bruges i hverdagen. 

8. oktober 2019

ReACT1200.jpg
Invitation til ph.d.-forsvar: Laila Øksnebjerg

Tirsdag den 8. oktober forsvarer neuropsykolog, Laila Øksnebjerg sin ph.d.-afhandling med titlen: “Assistive technology to support self-management of people with dementia. The ReACT project”. Alle er velkomne.

7. oktober 2019

Kvinde-telefon1200.jpg
Telefonrådgivning øger livskvalitet ved demens

Månedlig telefonrådgivning kan bidrage til øget livskvalitet hos hjemmeboende personer med demens og mindske depression blandt pårørende. Rådgivning via telefon eller internet ser samtidig ud til at begrænse antallet af akutte hospitalskontakter.

3. oktober 2019

laege_patient_1200px.jpg
EEG som diagnostisk markør for Alzheimers sygdom

Nye metoder til at måle forbindelserne mellem forskellige områder i hjernen åbner mulighed for, at EEG (elektroencephalografi) på længere sigt vil kunne anvendes som et billigt, nemt og ikke-invasivt bidrag til diagnosticering af Alzheimers sygdom.

 

25. september 2019

Senest opdateret: 04. juli 2019