Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


flere_dør_af_demens_web.jpg
Andelen af nye demenstilfælde falder

Andelen af en ældreårgang, der får en demensdiagnose, er på vej ned. Det viser et nyt dansk landsdækkende registerstudie, der har undersøgt udviklingen i forekomst af demens i perioden 1996 til 2015. Men da antallet af ældre stiger støt år for år, har faldet i andelen, der får en demensdiagnose, dog indtil videre ikke medført et fald i den samlede forekomst af ældre med demens i Danmark.

28. oktober 2019

drop-hånd1200-ny.jpg
Biotekselskab søger godkendelse af forsøgsmiddel mod Alzheimer

Det internationale biotekselskab Biogen annoncerer, at de i starten af 2020 forventer at søge de amerikanske lægemiddelmyndigheder om godkendelse af et nyt forsøgslægemiddel til behandling af patienter med Alzheimers sygdom i tidlig fase. 

28. oktober 2019

Huntington1200.jpg
DR dokumentar om Huntingtons sygdom

Danmarks Radio stiller skarpt på den sjældne Huntingtons sygdom, når en ny og lovende medicin bliver afprøvet. I dokumentaren følger man en patient fra Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet, som håber at blive udvalgt til medicinforsøget.

25. oktober 2019

fodbold1200.jpg
Professionel fodbold knyttet til risiko for demens

I følge et stort registerstudie har professionelle fodboldspillere ca. 3½ gange øget risiko for at dø af en neurodegenerativ sygdom sammenlignet med andre mænd. Endvidere viser studiet, at sandsynligheden for at få udskrevet et lægemiddel mod demens er øget med en faktor fem blandt tidligere fodboldspillere. 

22. oktober 2019

sygehus-skilt1200.jpg
Tryghedspersoner til mennesker med demens

Med Finansloven 2019 blev der bevilget midler til et projekt, hvor frivillige tryghedspersoner - på forsøgsbasis - skal støtte patienter med demens under indlæggelsen på sygehus. Nu gør otte sygehuse klar til at tilbyde frivillige tryghedspersoner til mennesker med demens.

22. oktober 2019

React_800-bred.jpg
Forskningskonference om teknologi og demens

Teknologi fylder mere og mere på demensområdet – på vores forskningskonference den 29. november 2020 ser vi nærmere på, hvad der virker og ikke virker inden for den 'borgernære teknologi'.

21. oktober 2019

Senest opdateret: 04. juli 2019