Til forsiden

Ny version af ABC Demens - pleje og omsorg

8. januar 2020

Fra i dag ser e-learningskurset ABC Demens - pleje og omsorg anderledes ud. Det faglige indhold er opdateret, men ikke ændret væsentligt. Til gengæld ser kurset anderledes ud og er mere brugervenligt. 
Logo1200.jpg

E-learningskurset har eksisteret i nogle år, og ligesom alle andre digitale løsninger, kræver det nu en opdatering, så det understøtter brugernes behov. Det nye er, at du fra i dag kan tage kurset på tablets, og at du ikke behøver at installere Flash, som i den gamle version. 

Kurset er stadig gratis og det henvender sig fortsat til fagpersoner, der arbejder med støtte, pleje og omsorg af mennesker med demens. 

Fagligt indhold er bevaret

Hver måned opretter omkring 900 fagpersoner sig som e-learningkursist i 'ABC Demens - pleje og omsorg'. På mange arbejdspladser er ABC Demens desuden blevet en fast del af kompetenceudviklingen. Nogle steder også som et obligatorisk kursus for nyansatte. 

Langt størstedelen af det faglige indhold er bevaret. I den nye version får kursisten, ligesom i den oprindelige version, viden og eksempler på, hvordan teorien kan omsættes i praksis.

Hvad betyder det for eksisterende kursister?

Er du allerede oprettet som bruger, vil din status fortsat gælde. Det betyder, at hvis du har gennemført modul 1-4, så vil du kunne fortsætte til modul 5 i den nye version.

Hvis du var i gang med modul 6, men ikke fik gennemført modulet fuldstændig, vil du være nødt til at starte forfra med modul 6 – og du vil se modul 6 i den nye version.
Sagt med andre ord, vil alle de moduler, som du har gennemført og fået flueben ved, fortsat være gennemførte. 

Har du en oplevelse af, at din status ikke er gemt, hører vi meget gerne fra dig på mail: abcdemens@regionh.dk.

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at svare emails abcdemens@regionh.dk og telefonopkald 35 45 56 66. Vi bestræber os på at svare henvendelser på mail så hurtigt som muligt og senest indenfor 24 timer i de næste par uger. Kig også i denne guide, hvor der er mange gode tips til de mest typiske udfordringer. 

Ny kursist?

Kurset består af 10 moduler samt en afsluttende test. 
Det tager ca. 4 timer at gennemføre kurset, og har du svært ved at læse, kan du vælge at få de lange tekster læst op.
Kurset er interaktivt og består af tekster, film, billeder og opgaver. 

Opret en profil her, afvent en aktiveringsmail og aktiver din profil. Herefter kan du logge ind og tage kurset. Kurset kan tages i dit eget tempo. Det betyder, at du ikke behøver tage alle modulerne den samme dag.

Billederne nedenfor viser eksempler på den nye version af ABC Demens - pleje og omsorg.

 

personcentreret oms1200.png

 

 

 

modul-1-1200.jpg

 

 

Modul-8-opg-1200.jpg