Til forsiden

Ny bog om demens til patienter og pårørende

29. januar 2020

I dag udkommer bogen "Få det bedste ud af livet med demens". Bogen henvender sig til patienter og pårørende. Det faglige indhold er redigeret af professor og overlæge Steen Gregers Hasselbalch og neuropsykolog, ph.d. Laila Øksnebjerg fra Nationalt Videnscenter for Demens.
Få-det-bedste-ud-af-livet-med-demens_200-px.png

I dag udkommer bogen "Få det bedste ud af livet med demens". Bogen formidler den nyeste viden om demenssygdomme, hvordan de kommer til udtryk, og hvordan man bedst kan behandle og mestre symptomerne. Professor, overlæge, dr.med. Steen Gregers Hasselbalch og neuropsykolog, ph.d. Laila Øksnebjerg fra Nationalt Videnscenter for Demens har redigeret bogens faglige indhold. 

Laila Øksnebjerg fra Nationalt Videnscenter for Demens siger:

"Vi oplever et stort behov fra mennesker med demens og pårørende for mere viden om demenssygdomme, Men også inspiration til, hvordan man kan håndtere livet med en demenssygdom. Efter at diagnosen er stillet, spørger mange, hvad de selv kan gøre, og hvordan de bedst håndterer sygdommen nu og fremover. Derfor er vi utroligt glade for at have bidraget til denne bog, som både samler information om demenssygdomme, udredning og behandling og giver inspiration til, hvordan man bedst mestrer hverdagslivet med sygdommen."

I bogen fortæller seks mennesker om deres personlige erfaringer med at have demens tæt inde på livet og om de mange udfordringer og vanskelige beslutninger, der vil være i forbindelse med, at sygdommen udvikler sig

De fortæller også om, hvordan de selv eller deres pårørende fik mistanke om demens, om udredning og diagnose – og om hverdagen med demens. Mød blandt andre journalist og antropolog Ina Kjøx Pedersen, hvis mor havde Lewy Body demens. Ina Kjøx Pedersen fortæller:

”Vi besluttede at gå efter at få det bedste ud af det. Vi fokuserede på det liv, der skulle leves, og ikke på at det var en sygdom, der hele tiden blev forværret. Det gav os en række af meget værdifulde og livgivende nu’er.”

Mød også Marianne og Louise Haslund-Christensen. Tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen fik konstateret Alzheimers sygdom i 2011, og hans hustru Marianne og datter Louise fortæller blandt andet om den svære beslutning om plejehjem og om væsentligheden af at tage imod hjælp:

”Det er en dyb sorg langsomt at miste en elsket. Man kan ikke bære det alene, uden at noget brister,” udtaler Marianne Haslund-Christensen.

I bogen giver demensfaglig rådgiver fra Alzheimerforeningens Demenslinje, Else Hansen, råd om, hvordan man håndterer nogle af de dilemmaer, som ofte opstår, når man får demens tæt ind på livet. Det handler blandt andet om, hvordan man håndterer både at være ægtefælle og omsorgsperson, hvad man kan gøre, hvis personen med demens ikke har sygdomserkendelse og afviser at få hjælp, eller at man har en ægtefælle med en demenssygdom, men at omgivelserne synes, at man overdriver problemerne.

"Få det bedste ud af livet med demens" udkommer på Strandberg Publishing og koster 149,95 kr.