Til forsiden

Penge til den nationale demenshandlingsplan

21. november 2019

Regeringen har indgået en aftale om at prioritere 367 millioner kroner til sundheds- og ældreområdet. Det betyder, at der bl.a. kan følges op på demenshandlingsplanen.
handlingsplan1200.jpg

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke fremhæver især pengene til opfølgning på demenshandlingsplanen.

Demens er en forfærdelig sygdom, som har store konsekvenser både for den enkelte, men også for de pårørende. I takt med at vi bliver flere ældre, vil stadig flere mennesker få demens tæt ind på livet. Enten som patient eller pårørende. Det er derfor, at vi har prioriteret en stor del af reserven til at styrke demensindsatserne,” siger Magnus Heunicke.

I alt er der sat 244,4 mio. kr. af til opfølgning på Demenshandlingsplanen i perioden 2020-2023.

Vi glæder os over, at der nu er prioriteret penge til at fortsætte vigtige initiativer i den nationale demenshandlingsplan. Initiativerne kan hver for sig og i sammenhæng forbedre indsatsen for mennesker med demens og deres pårørende”, siger professor Gunhild Waldemar, der er leder af Nationalt Videnscenter for Demens.