Til forsiden

DR dokumentar om Huntingtons sygdom

25. oktober 2019

Danmarks Radio stiller skarpt på den sjældne Huntingtons sygdom, når en ny og lovende medicin bliver afprøvet. I dokumentaren følger man en patient fra Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet, som håber at blive udvalgt til medicinforsøget.
Huntington1200.jpg

Lena Hjermind, overlæge i Rigshospitalets Hukommelsesklinik interviewes af Peter Qvortrup Geisling om Huntingtons sygdom. 

I Danmarks Radios udsendelsesrække "Kampen for et bedre liv" følger TV-lægen Peter Qvortrup Geisling nogle mennesker, som har helbredsproblemer og kæmper for et bedre liv. En af personerne er Brian, som er patient i Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet.

Brian har Huntingtons sygdom og han drømmer om at deltage i et nyt medicinsk forsøg, hvor man henover mindst 2 år afprøver en ny lovende medicin. Medicinen forventes at kunne dæmpe symptomerne på sygdommen. 

Hvad er Huntingtons sygdom?

Huntingtons sygdom (tidligere Huntingtons chorea; chorea Huntington) er en arvelig neurodegenerativ sygdom, der medfører neurologiske og psykiske symptomer - inklusiv demens.

De første symptomer er som regel ufrivillige bevægelser eller forandringer i personlighed. 

Se udsendelsen på DR

Dokumentaren bliver sendt på DR 1 den 31. oktober 2019 kl 21:00.