Til forsiden

Vinderen af demensprisen 2019 er fundet

11. september 2019

Med demensprisen anerkendes og hyldes medarbejdere, der hver dag gør en forskel for mennesker med demens. Prisen går til social- og sundhedsassistent Iben Nielsen, der arbejder på Friplejehjemmet Sct. Kjeldsgården i Viborg. 
Demensprisen555x300.jpg

Prisen er et led i den Nationale demenshandlingsplan 2025 og det er tredje gang den uddeles. Prisen blev i år uddelt af Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke ved Demenskoordinatorernes årsmøde i Nyborg. Ministeren begrunder valget af Iben Nielsen:

”Iben er en ildsjæl, der har en fantastisk evne til at skabe gode stunder for beboerne på Sct. Kjeldsgården i Viborg. Derfor er jeg glad for, at hun har fået en velfortjent anerkendelse af det vigtige arbejde, hun gør.”

Kollegaernes ros

Iben Nielsen er indstillet af sine kolleger. Og de begrunder blandt andet indstillingen sådan:

”Iben har en særlig evne til at finde de små ting hos den enkelte beboer, der skaber rigtig meget livskvalitet for den enkelte. Iben er et naturtalent, der har en særlig evne til at nå ind til borgerne med respekt og ydmyghed. Hun laver et stort relations-arbejde og sætter sig altid ind i beboernes livshistorie og arbejder ud fra denne, for på den måde at tilpasse sin tilgang til den enkelte beboer. Iben viser desuden stor forståelse for de pårørende og giver gerne sin viden om demens videre til dem. Og så er det en fornøjelse at arbejde sammen med Iben bl.a. fordi hun aldrig ser begrænsninger for at skabe en god struktur og hverdag for vores beboere.”

Til Iben og Sct. Kjeldsgården

Iben modtager en pengepræmie på 10.000 kr. og Ibens arbejdsplads modtager en præmie på 50.000 kr. Prisen til arbejdspladsen er en generel anerkendelse af, at en god enhedskultur på arbejdspladsen har betydning for at give den enkelte medarbejder de nødvendige rammer til at gøre den helt særlige indsats. Pengene skal bruges på at videreudvikle det faglige og sociale fællesskab.

En pris til dem, der ser mennesket bag sygdommen

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke har øje for den unikke indsats, som mange fagpersoner hver dag yder for mennesker med demens:

”Vi skal huske at værdsætte og anerkende vores dygtige medarbejdere, der hver dag knokler og gør en forskel for patienterne. Dem er der mange af derude, og det kan vi blandt andet se med årets demenspris, hvor der var 220 nominerede til prisen. Medarbejdere der på hver deres måde gør en stor og uvurderlig indsats for demensramte og deres pårørende ved at give dem meningsfulde og gode oplevelser i en svær tid. Som ser det enkelte menneske bag sygdommen.” 


Vinderen af demensprisen er udpeget af en faglig jury bestående af:

  • Torben Klitmøller Hollmann, sektorformand, FOA
  • Grete Christensen, næstformand, Dansk Sygeplejeråd
  • Lone Vasegaard, formand, DemensKoordinatorer i DanmarK
  • Lisbeth Lintz, formand for Foreningen af Speciallæger, Lægeforeningen
  • Nis Peter Nissen, direktør, Alzheimerforeningen
  • Bjarne Hastrup, administrerende direktør, Ældre Sagen
  • Karen Tannebæk, uddannelsesleder, Nationalt Videnscenter for Demens.