Til forsiden

Information om demens til personer med udviklingshæmning

21. august 2019 af Mette Tandrup Hansen

"Hvad er demens?" er en hjemmeside målrettet personer med udviklingshæmning og kognitiv funktionsnedsættelse. Siden indeholder kort og klar information om demens og findes på alle nordiske sprog samt engelsk. Hjemmesiden er udviklet i et samarbejde mellem Aldring og helse i Norge samt Nordens Velfærdscenter. 
hvad_er_demes_flag_1200px.jpg

"Hvad er demens?" er information om demens tilrettelagt for personer med udviklingshæmning og kognitiv funktionsnedsættelse. Information og viden er vigtigt for at mestre egen sygdom, eller vide hvordan man bedst mulig kan interagere med nogen i ens nære relationer som får demens.

Hvad er demens er en webside, hvor brugeren får præsenteret information via tekst, billeder, animation og tale. Der er også lavet en quiz til sidst, som opsummerer indholdet. Siderne kan læses alene eller sammen med nogen, som kan hjælpe ved at forklare vanskeligt indhold.  

"Hvad er demens?" er tilgængeligt på alle nordiske sprog, lule-, nord- og sørsamisk samt engelsk.

Hjemmesiden er udviklet og finansieret i et samarbejde mellem Nasjonal kompetansetjeneste for Aldring og helse i Norge, Nordens Velfærdscenter, en institution under Nordisk Ministerråds social- og sundhedssektor, og Sametinget.

Besøg siden her: Hvaderdemens.dk