Til forsiden

G20-ledere sætter fokus på demens

3. juli 2019 af Mette Tandrup Hansen

Den 28.-29. juni var G-20 ledere samlet til topmøde i Osaka for at drøfte de vigtigste verdensøkonomiske udfordringer. Topmødet sluttede med en fælles erklæring, hvor demens – for første gang – nævnes specifikt.
G20Topmoede_demens_OSAKA2019.jpg

På topmødet diskuterede G-20 lederne blandt andet klimaændringer og bæredygtighed, den digitale omstilling, modernisering af Verdenshandelsorganisationen samt ulighed og ”det aldrende samfund”.

Gennem længere tid har globale NGO'er som Alzheimers Disease International, NCD Alliance, Dementia Alliance International og Age International arbejdet for, at G-20 landene prioriterer de globale udfordringer på demensområdet - og i år lykkedes det.

I den endelige fælles erklæring står der, at G20-landene vil arbejde for sund aldring, herunder at fremme behandling og forebyggelse af demens samt forbedre livskvaliteten for både personer med demens og deres pårørende.

Uddrag fra G-20 ledernes fælles erklæring 2019: 

"We will promote healthy and active ageing through policy measures to address health promotion, prevention and control of communicable and non-communicable diseases, and through people-centered, multi-sectoral, community-based integrated health and long-term care over the life course in accordance with national context including demographic trends. We will implement comprehensive set of policies to address dementia, including promoting risk reduction and sustainable provision of long-term care as well as inclusive societies aiming to improve quality of lives of people with dementia and caregivers."

Læs hele erklæringen fra G-20 topmødet i Osaka 2019 her

Gå til G-20 topmødets hjemmeside