Til forsiden

Vinder af årets posterpris på DemensDagene

3. juni 2019 af Marie Ejlersen

Mad- og måltidsmentor Helle Absalonsen fra Odense Kommune vandt årets posterpris på DemensDagene 2019. Posteren sætter fokus på Odense Kommunes projekt "Mad og måltider".
Postervinder-DD-2019_TB.png

Foto: Mad- og måltidsmentor Helle Absalonsen fra Odense Kommune (tv) vandt årets posterpris på DemensDagene 2019. Her sammen med kollega Michelle Nielsen, der er klinisk diætist.

Postervinder-DD-2019_200-px.png

Under overskriften "Spis min gris - i morgen har du glemt det!" fokuserede Helle Absalonsen og hendes kolleger fra projektet "Mad og måltider" i Odense Kommune på måltidet og vigtigheden af at skabe en demensvenlig ramme om mad og madlavning for mennesker med demens.

Begrundelsen fra det enige bedømmelsesudvalg lød, at "projektet - der blandt andet sætter fokus på risikoen for underernæring hos mennesker med demens - er vigtigt ud fra et sundhedsfagligt synspunkt og vil komme mennesker med mennesker til gode".

Derudover fokuserer projektet bredt på både inddragelse af borgerne, de fysiske rammer og meningsfulde aktiviteter og "giver konkrete handleanvisninger og er (relativt) let at implementere - også i andre kommuner".

Endelig formidler posteren sit budskab "kort og klart - og har ud over den fængende og humoristiske titel en overskuelig og indbydende grafisk linje med detaljer, der understøtter temaet på fin vis."

Tillykke til Helle Absalonsen og projektet "Mad og måltider" i Odense Kommune – og tak til alle andre, der har bidraget med  posters om vigtige projekter i hele landet.

Ved DemensDagene 2020 bliver det igen muligt at præsentere egne udviklings- eller forskningsprojekter – enten i form af en poster eller et frit foredrag.