Til forsiden

Viden om demens app i ny udgave

15. januar 2019 af Mette Tandrup Hansen

Appen 'Viden om demens' har i januar 2019 fået en ansigtsløftning og indholdet blevet opdateret. Appen kan bruges til kompetenceudvikling eller som støtteredskab i hverdagen for alle, der arbejder med støtte, pleje og omsorg for mennesker med demens. 
Viden_om_demens_APP2019_700px.jpg

Viden om demens appen indeholder: 

 • Observationer
  Få hjælp til at spotte ændringer i fysiske og psykiske symptomer hos mennesker med demens. Du får også forslag til, hvad du kan gøre på baggrund af dine observationer.
   
 • Opslagsværk
  Lær om demensfaglige begreber og find information om demenssygdomme.
   
 • Gode råd
  Få tips til at forbedre samarbejdet med mennesker med demens, de pårørende og dine kolleger.

Demenssygdom gør det svært for personen at give udtryk for fysiske symptomer, ligesom demens i høj grad også påvirker personens adfærd. Derfor er det vigtigt, at alle, der arbejder med pleje og omsorg, har viden om demens. I den daglige kontakt med personer med demens kan medarbejderne gøre en række observationer for at sikre en korrekt pleje og behandling af personen. Det er både vigtigt at være opmærksom på, om personen er ved at udvikle demens samt at have øje for andre symptomer på sygdom og ændringer i adfærd hos personer med demens.

Download Viden om Demens app:

AppStore_Badge_150px.jpg

google-play-badge_150px.jpg (1)

Nationalt Videnscenter for Demens har udviklet det faglige indhold i appen, som er baseret på indhold fra hjemmesiden Videnscenterfordemens.dk.

Første udgave af appen blev til på initiativ og med økonomisk støtte fra forløbsprogrammet for demens i Region Hovedstaden i 2012.