Til forsiden

Se video fra Skandinavisk Lederkonference 2018

24. oktober 2018 af Mette Tandrup Hansen

250 svenske, danske og norske ledere og udviklingskonsulenter inden for demensområdet var mandag og tirsdag samlet i København til Skandinavisk Lederkonference 2018. Se video med nogle af oplægsholderne her. 
skandinavisk_2018.jpg

I år var temaet for lederkonferencen, hvordan vi bedst sikrer en personcentreret indsats gennem hele demensforløbet. Konferencen afholdes hvert andet år og er et samarbejde mellem Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse i Norge, Svenskt Demenscentrum og Nationalt Videnscenter for Demens i Danmark. 

I de forskellige sessioner kunne deltagerne blandt andet høre om, hvordan man planlægger tilbud til mennesker med demens i tidlig fase, og hvordan man udvikler og gennemfører kompetenceudvikling for medarbejdere. 

Der var også oplæg om palliation og demens samt ledelse og omsorg i et multikulturelt samfund, ligesom at deltagerne blev opdateret på status for arbejdet med de nationale demenshandleplaner i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige. 

Kulturen på arbejdspladsen har betydning for omsorgen for mennesker med demens

På konferencens dag to lagde professor Brendan McCormack fra Queen Margaret University i Edinburgh ud med et oplæg, hvor han understregede vigtigheden af, at ledelse på demensområdet. Ledere, der formår at skabe en tryg, lærende og anerkendende kultur på arbejdspladsen og som får medarbejderne til at blomstre, skaber nemlig samtidig de bedste rammer for omsorg for mennesker med demens. 

Tak til Aldring og helse for video fra Skandinavisk Lederkonference 2018

Demensvenlig sygehusafdeling 

På Danderyd Sygehus i Sverige har man arbejdet med at gøre akutafdelingen demensvenlig, og disse erfaringer delte speciallæge Johan Ejerhed ud af ved en plenumsession. 

Tak til Aldring og helse for video fra Skandinavisk Lederkonference 2018.  

Demens i et multikulturelt samfund 

Et tredje tema under konferencen var demens i et multikulturelt samfund, hvor der både var fokus på ledelse af medarbejdere med forskellige sproglige og etniske baggrund, samt hvordan vi bedst sikrer, at patienter og pårørende med minoritetsbaggrund får den behandling og støtte, som de har brug for.   

I videoen herunder taler neuropsykolog, post.doc. Rune Nielsen fra Nationalt Videnscenter for Demens om forskningsprojektet CLEAR, der bl.a. undersøger, hvad man kan gøre, for at ældre med minoritetsbaggrund i højere grad opsøger egen læge og benytter de tilbud, som kommunerne har til mennesker med demens. 

Tak til Aldring og helse for video fra Skandinavisk Lederkonference 2018. 

Skandinavisk Lederkonference afholdes igen i 2020

Det var fjerde gang i år, at Skandinavisk lederkonference blev afholdt. Konferencen sætter fokus på ledelse og god demensomsorg og afholdes næste gang i 2020 i Sverige. 

Læs mere: