Til forsiden

Pulje med 38 mio. kr. til meningsfulde aktivitetstilbud til mennesker med demens

9. februar 2018 af Mette Tandrup Hansen

Som led i den nationale demenshandlingsplan 2025 kan kommuner nu søge penge til at oprette meningsfulde og fleksible aktivitetstilbud til mennesker med demens samt støtte til yngre med demens. 
penge_1200x800px.jpg

Puljen skal styrke den kommunale indsats med at tilbyde meningsfulde tilbud, som er attraktive for det enkelte menneske med demens og samtidig understøtte en større fleksibilitet i tilbuddene. For at sikre dette, skal de pårørende og mennesket med demens inddrages i udviklingen af tilbuddene, skriver Sundhedsstyrelsen i sit nyhedsbrev. 
 
Puljen bygger videre på erfaringerne fra puljen ’Aflastning af pårørende til demente i egen bolig’, som blev udmøntet i 2016. Evalueringen fra denne pulje vil bl.a. kunne bruges som inspiration ved ansøgning på den nye pulje.
 
Puljen er en del af udmøntningen af den nationale demenshandlingsplan 2025, hvor der i alt er afsat 470 millioner kroner i 2016-2019. Puljen til flere og meningsfulde dag- og aflastningstilbud samt støtte til yngre med demens udgør 38 mio. kr.

Frist for at ansøge puljen er den 26. april 2018.

Information om puljen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her: