Til forsiden

International Alzheimerdag 21. september 2017

21. september 2017

I dag sætter foreninger og organisationer verden over ekstra fokus på Alzheimers sygdom, der er den mest udbredte demenssygdom. I Danmark lever op mod 87.000 mennesker med en demenssygdom og dagen markeres blandt andet med uddeling af forskningspriser, huskekager og landsindsamling. Desuden er det i dag præcis 10 år siden, at daværende sundhedsminister Lars Løkke indviede Nationalt Videnscenter for Demens.   
Senior_par_kaerlighed_1200px.jpg

Mange kommuner benytter den internationale Alzheimerdag til at sætte spot på demens ved forskellige lokale arrangementer. Og i eftermiddag uddeler Alzheimer-Forskningsfonden en pris til to forskere, som har gjort en ekstraordinær forskningsindsats. Navnene på de to prismodtagere afsløres kl 16, hvor Alzheimer-Forskningsfonden vil motivere og overrække priserne, og prismodtagerne fortælle om deres arbejde. Samtidig vil Alzheimer-Forskningsfonden annoncere fondens støtte til fire konkrete forskningsprojekter på knap 1,8 millioner kroner.

Se mere om Alzheimer-Forskningsfonden og årets prismodtagere her

Alzheimerforeningens landsindsamling

Sidste år afholdt Alzheimerforeningen for første gang en landsindsamling i forbindelse med den Internationale Alzheimerdag. Dagen kaldes ’Huskedagen - dagen hvor vi husker dem, der glemmer’.

Lørdag den 23. september 2017 vil frivillige indsamlere igen gå på gaden for at samle ind.

Huskedagen markeres traditionen tro også ved at foreningens frivillige bager og sælger Huskekager på pleje- og aktivitetscentre og samtidig skaber en hyggelig stund for beboere, pårørende og medarbejdere. Overskuddet går til landsindsamlingen.

Man kan melde sig som indsamler eller støtte indsamlingen direkte her: 

Huskedagen.dk