Til forsiden

Forskningskonference om medicin og demens

9. december 2016

I slutningen af november var cirka 200 deltagere samlet for at blive klogere på medicin og demens, som var temaet for den årlige forskningskonference arrangeret af Nationalt Videnscenter for Demens. 
Forskningskonference_2016_Sube_web.jpg

Konferencen blev åbnet med et oplæg af professor Sube Banerjee (foto herover), fra Trafford Centre for Medical Research, University of Sussex, U.K. Banerjee satte blandt andet fokus på, hvordan det i England er lykkes at reducere brugen af antipsykotisk medicin til mennesker med demens. 

Forskningskonference_2016_Johan_Fastbom_web.jpgProfessor Johan Fastbom (se foto), fra Karolinska Institutet i Stockholm talte om forekomsten og konsekvenserne ved polypharmaci og brugen af psykofarmaka blandt ældre i Sverige.

Oplægsholdere fra Danmark delte blandt andet deres viden om risici og forsigtighedsregler ved medicin til ældre og administration af medicin på plejehjem. Psykiater Annette Lolk gav en opdatering på den seneste evidens om behandling med antidepressiva hos patienter med demens, mens to af videnscentrets tilknyttede forskere Ane Nørgaard Christiensen og Christina Jensen-Dahm talte om hhv. brugen af antipsykotika og smertestillende medicin til mennesker med demens. 

 Se hele programmet for forskningskonferencen 2016 her

Fotos: Lars Bertelsen