Til forsiden

ABC Demens - ny e-learning - i dit eget tempo

29. april 2013

Nu er Nationalt Videnscenter for Demens gået i luften med et nyt, gratis, webbaseret kursus: 'ABC Demens'. Kurset skal ruste alle medarbejdere, der arbejder med pleje og omsorg for personer med demens - og give dem mere viden om demens-sygdomme.
ABC-Demens

Gratis webbaseret kursus til personale der arbejder med pleje og omsorg

Besøg det virtuelle plejecenter Møllebo og mød seks beboere med forskellige demenssygdomme

  • Udforsk den komplekse hjerne og test din viden
  • Afprøv din viden i konkrete plejesituationer
  • Få grundlæggende viden om de fire hyppigst forekommende demenssygdomme
  • Lær at skelne mellem fem tilstande med demenslignende symptomer.

Klik dig ind på ABC Demens og opret dig som ny bruger her

En stor del af de mere end 100.000 medarbejdere i hjemmeplejen, på plejehjem og hospitaler, der varetager plejen og omsorgen af mennesker med demens, har behov for viden om sygdommen. Derfor er Nationalt Videnscenter for Demens klar med et gratis, webbaseret grundkursus.

85.000 mennesker i Danmark lever med en demenssygdom. Rigtig mange har behov for støtte fra hjemmeplejen eller bor i plejebolig.

For at ruste plejepersonalet til at støtte mennesker med demens, har Nationalt Videnscenter for Demens nu lavet et gratis, webbaseret grundkursus. Kurset 'ABC Demens' giver mere viden til de ansatte - og dermed bedre livskvalitet for mennesker med demenssygdom. Med ABC Demens kan alle komme på skolebænken, når som helst og hvor som helst - i deres eget tempo.

Alzheimerforeningen hilser initiativet velkommen
Direktør Nis Peter Nissen udtaler:
- Mennesker med en demenssygdom har brug for kvalificeret og kompetent behandling og pleje. Personalets viden om demens er derfor helt afgørende. Ni ud af ti pårørende peger netop på personalets uddannelse som den væsentligste faktor i behandlingen af deres demenssyge familiemedlemmer. Et webbaseret grundkursus, der kan være med til at højne personalets viden om, hvordan de skal behandle mennesker med en demenssygdom, er derfor tiltrængt. Vi håber derfor, at rigtigt mange vil benytte sig af tilbuddet om mere viden om demens.

Nationalt Videnscenter for Demens har tidligere haft stor succes med at ruste plejepersonalet til arbejdet med personer med demens - i 2012 lancerede centret en gratis app til mobiltelefoner, som især var målrettet hjemmeplejen. App'en er indtil videre downloadet flere end 7000 gange.

Nationalt Videnscenter for Demens har udviklet ABC Demens med støtte fra Sundhedsministeriet og Helsefonden.

Du kan læse mere om ABC Demens her

For yderligere information om ABC Demens kontakt venligst Karen Tannebæk
(35 45 76 61).

Klik dig ind på ABC Demens og opret dig som ny bruger her