Til forsiden

Pris til Gunhild Waldemar

4. december 2012

Modtog den 7. december Niels A. Lassen Prisen. Leder af Nationalt Videnscenter for Demens, professor, overlæge, dr.med. Gunhild Waldemar er dette års modtager af Niels A. Lassen Prisen, som består af en medalje samt et beløb på 25.000 kroner.
Gunhild 3

Prisen uddeles af Niels A. Lassen Fonden, som blev etableret i 1999 til minde om professor, overlæge, dr.med. Niels A. Lassen (1926-1997), der var en af det 20. århundredes mest betydningsfulde hjerne- og cirkulationsforskere i Danmark.

Gunhild Waldemar har deltaget aktivt i debatten om demenssygdomme. Hun var således initiativtageren til etableringen af Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet, som officielt åbnede i 1995. Gunhild Waldemar var desuden med til at stifte Alzheimerforeningen i 1991, har været næstformand og er nu formand for foreningens forskningsudvalg og medlem af bestyrelsen for den uafhængige Alzheimerforskningsfonden.

GunhildGunhild Waldemar er dr.med. og speciallæge i neurologi i 1996 og blev i 2001 udnævnt til professor i et 5-årigt professorat i hukommelsesforstyrrelser og demens og i 2006 i et permanent ordinært professorat i neurologi ved Københavns Universitet. Samtidig blev hun i 2001 udnævnt til overlæge ved Rigshospitalets neurologiske afdeling.

Nationalt Videnscenter for Demens, som omfatter Hukommelsesklinikken, forskningsgruppen og videnscentret, var i 2010 blandt de første modtagere af prisen Global Excellence in Health fra Region Hovedstaden og Københavns Universitet. Forskningsgruppen har deltaget i flere EU-støttede forskningsinitiativer og har fået væsentlig national og international fondsstøtte.

Niels A. Lassen var tilknyttet Bispebjerg Hospital, og prisen blev uddelt på hospitalets forskningsdag den 7. december, som er Niels A. Lassens fødselsdag.

Ved prisuddelingen holdt professor Gunhild Waldemar et foredrag med titlen "Når hukommelsen svigter".