Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


dame_briller_1200x500px.jpg
Hvad er mild behavioral impairment?

Symptomer som svigtende motivation eller nedsat impulskontrol hos ældre personer uden tegn på kognitiv svækkelse kan udgøre et tidligt varsel om senere udvikling af demens. Et nyt studie viser, at neuropsykiatriske symptomer er associeret med biologiske markører for Alzheimers sygdom hos kognitivt intakte raske ældre.

6. juli 2020

piller4
Samtidig behandling med antipsykotika og benzodiazepiner associeret med øget dødelighed

Kombinationen af antipsykotisk medicin og benzodiazepiner er associeret med øget dødelighed blandt patienter med demens, hvis man sammenligner med behandling med antipsykotika alene. Det modsatte er tilfældet for kombinationen af antipsykotisk og antidepressiv medicin: samtidig behandling med de to typer lægemidler er associeret med lavere dødelighed end behandling alene med antipsykotika.

1. juli 2020

WHO-pris1200.jpg
WHO-pris til Gunhild Waldemar

Professor, overlæge og leder af Nationalt Videnscenter for Demens, Gunhild Waldemar har fået tildelt en international pris for sit store og mangeårige arbejde og forskning på demensområdet. Det skete ved WHO’s 146. bestyrelsesmøde i februar 2020, og det bliver fejret i dag ved en mindre ceremoni i Sundhedsstyrelsen.

26. juni 2020

Samtale-senior1200.jpg
Tryghedspersoner på sygehuse

Status på projektet frivillige tryghedspersoner til mennesker med demens på sygehus.

22. juni 2020

Hæfter og kort_alle_vifte_200px.png
Hjælp til implementering af Værktøjskassen

Værktøjskassen - Støtte til et liv med demens er allerede taget i brug i flere kommuner. Andre kommuner har brug for hjælp til implementeringen. Er din kommune blandt de kommuner, der har brug for kompetenceudvikling indenfor Værktøjskassen, så kan I søge om at få dette. Fristen er 3. juli 2020.

22. juni 2020

Kurses_demens_blended_learning1200px.jpg
Overblik over efterårets kurser

Verden begynder så småt at åbne igen efter Covid-19-lukningen. Det kan vi heldigvis se i kursuskalenderen, som igen byder på mange spændende kurser, temadage og konferencer. Få overblik over kursuskalenderen for efteråret.

19. juni 2020

Senest opdateret: 04. juli 2019