Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


Demensprisen2019_1600px.jpg
Hvem skal modtage Demensprisen 2019?

Fra i dag kan du indstille en fagperson til Demensprisen 2019. Prisen uddeles af Sundheds- og Ældreministeriet som led i den nationale demenshandleplan og skal anerkende og hylde de mange medarbejdere, der hver dag gør en forskel for mennesker med demens og deres pårørende.  

20. marts 2019

alem_praksis_laege_patient_1200px.jpg
BASIC er et nyt værktøj til udredning af demens

Nationalt Videnscenter for demens har udviklet et nyt værktøj til udredning for demens. Værktøjet har fået navnet BASIC (Brief Assessment of Impaired Cognition) og er målrettet til udredning af demens i almen praksis og på demensudredningsenheder.

18. marts 2019

senior_dame_m_plejer_1200x800px.jpg
Nye demenshåndbøger skal hjælpe ledere og medarbejdere

Sundhedsstyrelsen har udgivet tre demenshåndbøger for medarbejdere og ledere i hjemmepleje og plejebolig. Håndbøgerne indeholder konkrete og praksisnære inputs det social- og sundhedsfaglige arbejde med at sikre god og værdig pleje for mennesker med demens. 

15. marts 2019

computer_og_haand_1200px.jpg
Søg støtte til forskning hos Alzheimer-forskningsfonden

Frem til 26. april kan man indsende interessetilkendegivelser til Alzheimer-forskningsfonden, der både yder støtte til basalforskning og til klinisk forskning - herunder forskning i pleje og omsorg samt non-farmakologiske behandlingsprincipper.

11. marts 2019

gruppe_minoritet_1200x800px.jpg
Alzheimer Europe rapport om demens og etniske minoriteter

Alzheimer Europe har netop udgivet en rapport, der beskriver forekomst, diagnosticering, behandling og pleje af personer med demens fra minoritetsgrupper. Rapporten samler den tilgængelige viden inden for området i Europa og indeholder en række anbefalinger til praksis.

8. marts 2019

The_Brain_Prize_logo_1200x786px.jpg
Vindere af The Brain Prize 2019 offentliggjort

Fire franske hjerneforskere modtager verdens største hjerneforskningspris, Lundbeckfondens The Brain Prize på 1 mio. euro. De tildeles prisen for mere end 30 års forskningsindsats og for at beskrive, diagnosticere og behandle den sjældne, arvelige sygdom CADASIL, der bl.a. medfører demens. Det skriver Lundbeckfonden i en pressemeddelelse. 

7. marts 2019

Senest opdateret: 31. oktober 2018