Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


SST1200.jpg
Gode råd om corona og demens

Ældre og svage mennesker med demens er særligt udsatte, når det gælder COVID-19. Det betyder, at man bliver nødt til at tage en række forholdsregler som pårørende. Her følger gode råd og anbefalinger.

24. marts 2020

Corona_1200x800.png
CORONA: Sådan kontakter du videnscentret

Alle vores arrangementer er aflyst til og med udgangen af april måned. Videnscentret holder åbent som vanligt, men kan pga. den aktuelle situation kun kontaktes på mail. Læs hvordan du kontakter os her.

24. marts 2020

20160126TB_NVD_Genre30-1200x800.jpg
Test fungerer på tværs af kultur og uddannelsesniveau

The Rowland Universal Dementia Assessment Scale (RUDAS) blev udviklet for knap 20 år siden som en kort kognitiv test til identifikation af demens. Målsætningen var, at testen skulle være relativ uafhængig af kultur, sprog og uddannelsesniveau. Nu viser en metatest, at testen fungerer efter hensigten.

13. marts 2020

Samtale-senior1200.jpg
Nyt spørgeværktøj til identifikation af kognitiv svækkelse

BASIC-Q er et nyudviklet, dansk valideret værktøj. Værktøjet er udviklet med henblik på at hjælpe fagpersoner i den kommunale sektor med at identificere ældre borgere med mulig kognitiv svækkelse, som kan have behov for udredning ved egen læge. Værktøjet har høj diagnostisk træfsikkerhed og kan gennemføres på mindre end 5 minutter.

10. marts 2020

lampe-gul-nær1200x800.jpg
40 Hz lysstimulering mod Alzheimers sygdom?

Højfrekvent blinkende lys har ifølge dyreforsøg en stabiliserende virkning på hjernens gammabølger og bidrager til at mobilisere hjernens immunforsvar. Lysstimuleringen aktiverer såkaldte mikrogliaceller, der spiller en vigtig rolle i fjernelsen af skadelige proteinstoffer, der er knyttet til Alzheimers sygdom. 

4. marts 2020

Forebyggelse.jpg
Sammenhæng mellem kropshøjde og risiko for demens

Et stort dansk registerstudie finder en sammenhæng mellem højde for danske mænd og senere risiko for udvikling af demens. Deltagernes højde blev målt omkring 19-20-års alderen i forbindelse med session og oplysninger om senere demensdiagnoser blev trukket fra nationale registre. 

24. februar 2020

Senest opdateret: 04. juli 2019