Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


aarsmagasin_aarsberetningCOVER_2017_2018.jpg
Årsmagasin og årsberetning er udkommet

Nationalt Videnscenter for Demens har netop udgivet Årsmagasin 2017/2018, der beskriver videnscentrets aktuelle projekter. En årsberetning på engelsk beskriver årets aktiviteter for hukommelsesklinikken og forskningsenheden.

20. april 2018

kursus-grafik-1200x400.jpg
Syv kommuner skal afprøve materialer til undervisning i demens

Som led i den nationale demenshandlingsplan skal Nationalt Videnscenter for Demens udvikle en værktøjskasse, som kommunerne kan bruge i forbindelse med rådgivning og undervisning af pårørende og borgere med demens. Syv kommunerne har nu meldt sig til at teste værktøjskassens indhold.

15. marts 2018

hjerneugen_2018.jpg
Hjerneugen sætter fokus på den aldrende hjerne

Uge 11 er Hjerneuge og denne gang er temaet ’Den aldrende hjerne’. I løbet af hjerneugen kan man høre en række gratis foredrag om forskellige emner – herunder demens – i Ålborg, Århus, Odense og København.  

12. marts 2018

senior_mand_motion1200px.jpg
Ny guide til fysisk træning og aktivitet for mennesker med demens

Sundhedsstyrelsen offentliggør i dag en træningsguide, som gør det lettere at støtte mennesker med demens i at dyrke motion og være fysisk aktive.  Guiden er udviklet som led i National Demenshandlingsplan 2025 og skal være med til at give flere og bedre tilbud om fysisk træning og aktivitet for mennesker med demens i både let, middel og svær grad.

8. marts 2018

hjernescan_pegefinger_1200px.jpg
Forskere i Alzheimers sygdom belønnes med The Brain Prize 2018

Verdens største hjerneforskningspris går i år til fire internationale topforskere, hvis arbejde tilsammen har givet os afgørende viden om de forandringer i hjernen, der fremkalder Alzheimers sygdom. Vinderne blev offentliggjort i dag den 6. marts i forbindelse med Dansk Selskab for Neurovidenskabs forårsmøde.

6. marts 2018

alkohol_1200x800.jpg
Er alkoholmisbrug en stærk risikofaktor for demens?

Type 2 diabetes, forhøjet blodtryk, rygning, depression og fedme midt i livet udgør kendte og veldokumenterede modificerbare risikofaktorer for demens. Men ifølge en stor fransk befolkningsundersøgelse udgør alkoholmisbrug angiveligt en endnu stærkere risikofaktor for at udvikle demens – især af den tidligt indsættende slags.

5. marts 2018

Senest opdateret: 20. april 2018