Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


penge_1200x800px.jpg
Puljemidler uddelt til kompetenceløft og aflastningstilbud

Sundheds- og Ældreministeriet har netop offentliggjort hvilke kommuner og regioner, der får del i puljemidler til henholdsvis at styrke medarbejderes kompetenceudvikling inden for demens og til at etablere aflastningstilbud til gavn for blandt andet yngre med demens og deres pårørende. 

6. juli 2018

demensvenligt_sygehus1200x800.jpg
Handleplan med demensvenlige tiltag klar til afprøvning på projektsygehuse

De tre projektsygehuse, som er en del af ’Forsøg med demensvenlige sygehuse’, har nu fået en handleplan. Projektet bevæger sig derfor ind i en ny fase, hvor demensvenlige tiltag skal tilpasses, videreudvikles og afprøves lokalt på de enkelte sygehuse. Projektet er initiativ 18 i den nationale demenshandlingsplan. 

5. juli 2018

Forskningskonference_vignet_1200x800.png
Program klar for forskningskonference

Temaet for konferencen er subjektive hukommelsesklager og deltagerne får i år mulighed for at høre internationale topforskere som Wiesje van der Flier fra Holland og Giovanni Frisoni fra Italien.  

28. juni 2018

hjernescan_pegefinger_1200px.jpg
Nyt landsdækkende netværk skal bidrage til udvikling af nye lægemidler mod demens

’National Experimental Therapy Partnership’ – NEXT – udvider med et demensnetværk og samtidig indtræder Lundbeck som partner i NEXT. Det nye netværk består af seks danske hukommelsesklinikker, der går sammen om at sikre bedre behandlingsmuligheder for mennesker med demens.    

25. juni 2018

senior_mand_plejers_haand1200x800px.jpg
Nyt videnscenter for værdig ældrepleje

Et nyt 'Nationalt Videnscenter for værdig ældrepleje' skal gennem fire år understøtte kommunernes arbejde med at skabe værdighed i ældreplejen, skriver Sundheds- og Ældreministeriet. Der er i satspuljeaftalen 2018-21 afsat cirka 60 millioner kroner til etablering af centeret. 

21. juni 2018

Mennesker_flok_1200px.jpg
National klinisk retningslinje for MCI og demens i høring

Sundhedsstyrelsen har i dag sendt en ny national klinisk retningslinje for udredning og behandling af MCI (let kognitiv svækkelse) og demens i høring. Den nye retningslinje har fokus på, hvilke test og undersøgelser, der bør tilbydes personer, hvor der er tvivl om personen har en kognitiv svækkelse eller demens. Retningslinjen er i høring på Høringsportalen frem til 13. august 2018. 

15. juni 2018

Senest opdateret: 20. april 2018