Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


mennesker_flok_1200x500px.jpg
Kina på vej til at godkende lægemiddel mod alzheimer

Et produkt baseret på kulhydrater fra tang er på vej til at blive godkendt i Kina som nyt lægemiddel mod Alzheimers sygdom. Godkendelsen er betinget af, at lægemiddelfirmaet, Green Valley, fremlægger flere resultater vedrørende produktets sikkerhed. 

12. november 2019

hjerne_hvid_baggrund_1200px.jpg
Kan ultralyd bruges i behandling af Alzheimers sygdom?

En af de utallige udfordringer ved at udvikle medicin mod Alzheimers sygdom er, at det er svært at transportere forsøgsmedicin fra blodet og videre ind i hjernen. En australsk forskergruppe har udviklet en særlig teknik baseret på en kombination af ultralyd og mikroskopiske bobler, der letter adgangen for medicin til hjernen. 

8. november 2019

flere_dør_af_demens_web.jpg
Andelen af nye demenstilfælde falder

Andelen af en ældreårgang, der får en demensdiagnose, er på vej ned. Det viser et nyt dansk landsdækkende registerstudie, der har undersøgt udviklingen i forekomst af demens i perioden 1996 til 2015. Men da antallet af ældre stiger støt år for år, har faldet i andelen, der får en demensdiagnose, dog indtil videre ikke medført et fald i den samlede forekomst af ældre med demens i Danmark.

28. oktober 2019

drop-hånd1200-ny.jpg
Biotekselskab søger godkendelse af forsøgsmiddel mod Alzheimer

Det internationale biotekselskab Biogen annoncerer, at de i starten af 2020 forventer at søge de amerikanske lægemiddelmyndigheder om godkendelse af et nyt forsøgslægemiddel til behandling af patienter med Alzheimers sygdom i tidlig fase. 

28. oktober 2019

Huntington1200.jpg
DR dokumentar om Huntingtons sygdom

Danmarks Radio stiller skarpt på den sjældne Huntingtons sygdom, når en ny og lovende medicin bliver afprøvet. I dokumentaren følger man en patient fra Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet, som håber at blive udvalgt til medicinforsøget.

25. oktober 2019

fodbold1200.jpg
Professionel fodbold knyttet til risiko for demens

I følge et stort registerstudie har professionelle fodboldspillere ca. 3½ gange øget risiko for at dø af en neurodegenerativ sygdom sammenlignet med andre mænd. Endvidere viser studiet, at sandsynligheden for at få udskrevet et lægemiddel mod demens er øget med en faktor fem blandt tidligere fodboldspillere. 

22. oktober 2019

Senest opdateret: 04. juli 2019