Til forsiden

Nyheder om demens

Her kan du læse nyt fra demensområdet.

Du kan også vælge udelukkende at se de seneste internationale forskningsnyheder.

Søg i nyheder om demens


Alz-forskningsfonden_logo.jpg
Alzheimer-forskningsfondens priser 2018

Sygeplejerske og post.doc Aase Marie Ottesen og professor Helle Waagepetersen modtager i år Alzheimer-forskningsfondens to priser på 100.000 kroner for hver deres ekstraordinære indsats indenfor demens. Derudover uddeler fonden 3,4 mio. kr. til ni konkrete forskningsprojekter. Blandt modtagerne her er neuropsykolog Asmus Vogel og læge Christian Sandøe Musaeus fra Nationalt Videnscenter for Demens. 

6. september 2018

piller_pakker_1200px.jpg
I høring: National klinisk retningslinje for demens og medicinprioritering

Sundhedsstyrelsen har netop sendt en ny national klinisk retningslinje i høring. Retningslinjen skal bidrage til at prioritere, hvilken medicin personer med demens skal have. Op mod hver femte person med demens får over 10 lægemidler om dagen. Retningslinjen er i høring frem til den 1. oktober 2018.

6. september 2018

Mona_og_sygeplejerske_ABC_Hospital.jpg
Ny e-learning om demens til plejepersonale på hospital

Mennesker med demens er særligt sårbare under indlæggelse på hospital. Derfor er det vigtigt, at personalet har viden om demens og redskaber til at kommunikere med patienter med kognitiv svækkelse. Det skal en ny gratis e-learning – ’ABC Demens på hospital’ – fra Nationalt Videnscenter for Demens bidrage til. 

4. september 2018

Joergen_E_Nielsen_og_Nanna_Dombernowsky
Tiltrædelsesforelæsning om arvelige neurodegenerative sygdomme

Den 21. september 2018 afholder overlæge, ph.d. Jørgen E. Nielsen tiltrædelsesforelæsning i anledning af, at han i april blev udnævnt til klinisk professor i neurologi med særligt fokus på arvelige neurodegenerative sygdomme ved Københavns Universitet. 

22. august 2018

senioer_mand_ensom_1200x800.jpg
I høring: Forebyggelse og behandling af adfærds-forstyrrelser hos personer med demens

Sundhedsstyrelsen har netop sendt en ny national klinisk retningslinje for forebyggelse og behandling af adfærdsforstyrrelser hos personer med demens i høring. Retningslinjen kan ses på Høringsportalen frem til 14. september 2018. 

21. august 2018

20151021TB_NVD_Plejehjem50_1200x800.jpg (1)
Personcentreret omsorg øger livskvaliteten for personer med demens

Systematisk undervisning af personalet i personcentreret omsorg har en positiv effekt på beboernes livskvalitet og mindsker forekomsten af urolig adfærd. Det viser et stort studie udført på engelske plejecentre. Men personcentreret omsorg havde ikke umiddelbart nogen virkning på forbruget af antipsykotiske lægemidler, som lå stabilt på et relativt lavt niveau under hele studiet.

12. juli 2018

Senest opdateret: 20. april 2018