Til forsiden

18. september 2017Nyhed

Sund kost mindsker risiko for demens

Nyere forskning tyder på, at visse kosttyper i det lange løb kan bidrage til at bevare et godt kognitivt funktionsniveau i alderdommen og måske endda mindske risikoen for senere udvikling af demens. Men hvordan fodrer man bedst sin aldrende hjerne? Skal det være med middelhavskost, blodtrykssænkende kost, anti-inflammatorisk kost, ’fornuftig nordisk kost’ eller østersø-diæt? Fire befolkningsundersøgelser fra USA og Sverige giver nogle foreløbige svar.

15. september 2017Nyhed

Anbefalinger til organisering af udrednings- og behandlingsenheder for demens

Sundhedsstyrelsen har i dag udgivet en rapport med faglige anbefalinger til organisering af udrednings- og behandlingsenheder for demens. For at sikre en høj og mere ensartet kvalitet anbefales det bl.a. at samle demensudredning og behandling på færre, tværfaglige enheder.

Invitation til pilotprojekt om demensvenlige sygehuse

Initiativ 18 i den nationale demenshandlingsplan er et forsøg vedr. demensvenlige sygehuse. Nationalt Videnscenter for Demens har ansvar for at gennemføre pilotprojektet, der skal skabe faglige erfaringer med tiltag til at opnå demensvenlige sygehuse. Første skridt er at udpege tre forsøgssygehuse, og alle landets sygehusafdelinger inviteres nu til at komme med en interessetilkendegivelse senest 4. oktober 2017.  

lommeguide-1200x800.jpg

Lamineret lommeguide med tips til observation af fysiske symptomer hos mennesker med demens. Indeholder også handlingsanvisninger og gode råd om kommunikation. 

National demenshandlingsplan 2025

Regeringens nationale demenshandlingsplan 2025 består af tre nationale mål, fem fokusområder og i alt 23 konkrete initiativer. Nationalt Videnscenter for Demens skal realisere tre af initiativerne. Læs mere om arbejdet her.