Til forsiden

Bestil materialer om demens

Bestil materialer fra Nationalt Videnscenter for Demens. Vi har både elektroniske publikationer og apps, du frit kan downloade samt andre udgivelser som fx DVD eller kliniske værktøjer, som du kan bestille mod betaling.

Søg i bestil materialer om demens


diagnosekriterier_for_demens_november2015_2500px.jpg
Diagnosekriterier for demens

Diagnosekriterier for demens og demensgivende sygdomme er et opslagsværk i lommeformat til læger og andre faggrupper, der arbejder med diagnosticering af demenssygdomme. Ny 2015 udgave. Bestil den her. 


Lommeguide1.gif
Lommeguide – demens og observation af fysiske symptomer

En lommeguide til dig, der arbejder med mennesker med demens i fx plejeboliger, hjemmeplejen og på hospitaler. 


kognitivt screeningsbatteri
Kognitivt screeningsbatteri

Samling af opgaver til screening og klinisk vurdering af ældre (60+ årige) ved mistanke om kognitiv svækkelse eller demens. Primært målrettet læger, der arbejder med demensudredning.


OBS - Tegn på demens
App: Viden om demens

Denne app er til alle, der arbejder med personer med demens i hjemmeplejen, i plejeboliger, på hospitalet eller som dagligt er i kontakt med ældre mennesker.


Livet som pårørende
DVD: Livet som pårørende – syg af omsorg

Filmen følger en pårørende og har primært fokus på Bibi's fortælling om at være omsorgsperson for Peter, som har Alzheimers sygdom. Samtidig giver filmen indblik i, hvordan Peter oplever sin hverdag med sygdommen.


Ude-af-takt.gif3.gif
DVD: Ude af takt

Dokumentarfilm om tre midaldrende personer, der hver især har udviklet forskellige typer af frontotemporal demens (FTD).


Senest opdateret: 05. september 2017