Til forsiden

Kognitiv stimulationsterapi (CST)

På dette kurset får du faglig viden om metoden Kognitiv stimulationsterapi og kompetencer til at kunne starte og lede en CST-gruppe for mennesker med let til moderat demens.
200326_CST.png
  • Dato: 28. januar 2021
  • Sted: Scandic Roskilde, Ved Ringen 2, 4000 Roskilde
  • Pris: 1.995 kr
  • Tid: 9.30-16.00
  • Deltagere: Max 25 personer
  • Tilmeldingsfrist: 17. december 2020 Tilmeld

I Danmark ses en stigende interesse for Kognitiv Stimulationsterapi (CST). Metoden er udviklet i England, og forskning viser, at den har positiv effekt på det kognitive funktionsniveau og oplevelsen af øget livskvalitet og trivsel hos mennesker med let til moderat demens. 

CST foregår ved, at mennesker med demens mødes i en gruppe på seks-otte deltagere to gange om ugen i syv uger under ledelse af en professionel CST-gruppeleder. Metoden omfatter et bredt spektrum af forskellige akti­viteter og temaer fordelt på de 14 sessioner, som sigter mod at stimulere tænkning, koncentration, hukommelse, sprog mv. 

På kurset får du faglig viden om og kompetencer til at kunne starte og lede en CST-gruppe for mennesker med let til moderat demens. Du bliver introduceret til CST-­metoden og dens baggrund og får mulighed for at reflektere over og afprøve forskellige elementer sammen med de andre kursister, så du føler dig klædt godt på til at være gruppeleder for en CST-gruppe på din arbejdsplads. 

Kurset tager udgangspunkt i den danske manual for gruppe­ledere af CST, som er udarbejdet af VIA University College. Manualen bliver udleveret på kursusdagen som en del af kursusmaterialet.

Målgruppe

Demenskoordinatorer, ergoterapeuter, fysioterapeuter, psy­ko­­­loger, pædagoger og andre sundhedsprofessionelle, der arbejder med træning og aktivitet og har erfaring med gruppeaktiviteter fx i dagcentre, rådgivnings- og aktivitets­centre.

Program

Se og download kursusbeskrivelse for "Kognitiv Stimulationsterapi (CST)".
Se og download program for "Kognitiv Stimulationsterapi (CST)".

Undervisere

karen

Karen Tannebæk er uddannelsesleder ved Nationalt Videnscenter for Demens. Hun er specialergoterapeut i gerontologi og har læst diplomuddannelse i demens (SocD). Karen Tannebæk har tidligere arbejdet som demensfaglig leder i en kommune, har mangeårig undervisningserfaring og erfaring med grupper og aktiviteter for mennesker med demens. Hun er certificeret og godkendt som international CST underviser af Dr. Amiee Spector, University College London.


Ulla-Fejerskov_web.gif

Ulla Vidkjær Fejerskov er uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens. Hun er uddannet ergoterapeut, har senere læst diplomuddannelse i demens (SocD) og Master i Voksnes Læring og Kompetenceudvikling (MAVO). Ulla Vidkjær Fejerskov har som underviser særlige interesseområder indenfor fysisk træning, psykosociale aktiviteter, personcentreret omsorg og pårørende til mennesker med demens. Hun har tidligere arbejdet som demenskoordinator og udviklingskonsulent i en kommune, hvor hun bl.a. har erfaring med gruppeaktiviteter til yngre med demens. Ulla er certificeret og godkendt som international CST underviser af Dr. Amiee Spector, University College London.

Senest opdateret: 24. oktober 2020