Til forsiden

Udfordrende adfærd og reduktion af forbruget af antipsykotika

Kurset giver redskaber til at identificere og forebygge udfordrende adfærd, du får også viden om antipsykotisk og beroligende medicin. 
200610_udfordadfærd.png
  • Dato: 12. november 2020
  • Sted: Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle
  • Pris: 1.495 kr
  • Tid: 9.30-16.00
  • Deltagere: Max 30 personer
  • Tilmeldingsfrist: 6. oktober 2020 Tilmeld

Det er ofte uhensigtsmæssigt at bruge antipsykotisk medicin til personer med demens. Et af målene i den nationale demenshandlingsplan er derfor at halvere forbrug­et af antipsykotisk medicin til mennesker med demens. 

På kurset får man viden om antipsykotisk og berolig­ende medicin, om den virkning og de bivirkninger, som medici­nen kan have hos ældre skrøbelige personer, samt hvordan man kan nedtrappe medicinen. 

Mennesker med moderat til svær demens vil ofte udvikle adfærdsmæssige og psykiske symptomer, som kan påvirke dem selv og omgivelserne negativt. De forskellige årsager kan være vanskelige at identificere. Kurset giver redskaber til at observere adfærdsudtryk og analysere årsager, så man kan forebygge udfordrende adfærd. Det er nødvendig viden for at forbedre trivslen hos mennesker med demens og undgå eller nedsætte forbruget af anti­psykotisk medicin. På kurset er der også mulighed for at lægge en plan for, hvordan man vil arbejde med udfordrende adfærd og reduktion af forbruget af anti­psykotika i sin dag­lige praksis.

Målgruppe

SOSU-assistenter, sygeplejersker, pædagoger, terapeuter og demenskonsulenter, der arbejder i hjemmeplejen og pleje­boliger i kommuner.

Forudsætninger

Grundlæggende viden om demens og erfaring fra arbejdet med mennesker med demens. Det anbefales, at man har gennemgået e-learningen ABC Demens – pleje og omsorg inden kurset. Gå til ABC Demens - pleje og omsorg her.

Program

Se og download kursusbeskrivelse for "Udfordrende adfærd og reduktion af forbruget af antipsykotika".

Se og download program for "Udfordrende adfærd og reduktion af forbruget af antipsykotika".

Undervisere

Lone-Jensen_95x143.png

Lone Jensen er ledende overlæge i Psykiatrien – Region Nordjylland og har gennem 15 år arbejdet med ældrepsykiatrisk patienter, herunder patienter med demens. Hun er optaget af, hvor stor betydning man tillægger medicinsk behandling i forhold til andre faktorer, fx plejefaglige tiltag. 

 


tove

Tove Buk er uddannet sygeplejerske i 1987 og har været uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens siden 2014. Hun har arbejdet med patienter med demens i over 20 år, været leder for demensafdeling i 9 år, demenskonsulent i 13 år og undervist i demens i 12 år. Tove Buk blev desuden Merkonom i Personaleudvikling i 2000 og uddannet voksenunderviser i 2012.


Elsebeth_Glipstrup_95px.jpg

Elsebeth Glipstrup er uddannet sygeplejerske, Master i pædagogisk udviklingsarbejde og uddannelseskonsulent ved nationalt videnscenter for demens. Har som underviser særlige interesseområder indenfor formidling, kommunikation, organisationsudvikling, demens og organisk delir. Har igennem mange år arbejdet med ældre indlagt på sygehus. Elsebeth Glipstrup har været involveret i flere danske forskningsprojekter om delir, forekomst, profylakse og behandling.

 

 

 

Senest opdateret: 14. maj 2020