Til forsiden

AFLYST: Demens, palliation og sorg

KURSET ER DESVÆRRE AFLYST. På dette kursus får du viden om den vigtige palliative indsats, der sikrer, at mennesker får lindring og støtte til at leve med svær demenssygdom og den sorg der følger med.
200422_palliation.png
  • Dato: 22. april 2020
  • Sted: Scandic Ringsted, Nørretorv 57, 4100 Ringsted
  • Pris: 1.495 kr
  • Tid: 9.30-16.00
  • Deltagere: Max 30 personer
  • Tilmeldingsfrist: 17. marts 2020 Tilmeld

Mennesker med demens kan leve et godt liv og trives, når de har de rette betingelser, men alle demenssygdomme er dog alvorlige og har dødelig udgang. Derfor er lindring og støtte til at trives og leve med svær sygdom altafgørende. Den palliative indsats for mennesker med demens er ligeså vigtig, som den er for andre patientgrupper med dødelige sygdomme.

På kurset får du viden om de særlige forhold, der gælder for palliation til mennesker med demens. Anbefalinger fra både den europæiske palliative organisation EAPC og Sundhedsstyrelsen bliver inddraget i undervisningen.

Sorg er også en del af det at få en alvorlig sygdom – både for personen selv og de nære pårørende. Sorgen kan være særlig tung at bære, fordi personen og de nærtstående igennem hele forløbet oplever gentagende nye tab i takt med, at sygdommen forværres. Sorgforståelse og forslag til, hvad man kan gøre for at støtte og lindre mennesker i sorg, indgår derfor som en vigtig del af kurset. 

Kurset giver dig mulighed for at udvikle dine kompeten­cer, så du kan støtte mennesker med demens og deres pårørende til at opleve livskvalitet og føle støtte og trøst i sorgen.

Målgruppe

SOSU-hjælpere og -assistenter, sygeplejersker, demens­konsulenter og andre, der arbejder med personer med demens i kommunerne. 

Program

Se og download kursusbeskrivelse for "Demens, palliation og sorg".

Se og download program for "Demens, palliation og sorg".

Undervisere

Rita-Nielsen_95x143-.png

Rita Nielsen er sygeplejerske og forfatter. Hun har en master i etik og religionspsykologi og har undervist og arbejdet som hospicesygeplejerske i mange år. Hun underviser i dag hovedsageligt sundhedspersonalet og har været med i arbejdsgruppen bag håndbøgerne og demens og palliation, som Sundhedsstyrelsen netop har udgivet.


tove

Tove Buk er uddannet sygeplejerske i 1987 og har været uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens siden 2014. Hun har arbejdet med patienter med demens i over 20 år, været leder for demensafdeling i 9 år, demenskonsulent i 13 år og undervist i demens i 12 år. Tove Buk blev desuden Merkonom i Personaleudvikling i 2000 og uddannet voksenunderviser i 2012.


Senest opdateret: 02. april 2020